Till innehåll

Introduktion

Avsnitt 1 av kursen Kunskap om hbtqi och likvärdigt bemötande. Om varför offentliganställda behöver kunskap om hbtqi är viktigt för att kunna ge ett likvärdigt bemötande.

Varför behöver offentliganställda som möter invånare ha kunskap om hbtqi och likvärdigt bemötande? I filmen får du en introduktion till kursen.

Speltid - 4:55

Introduktion till kursen

 • Filmen visas i större format om du klickar på pilarna som formar ett X i nedre högra hörnet.
 • Tryck på CC för att visa undertexter.

Tre anledningar till att du som offentliganställd bör lära dig mer om likvärdigt bemötande ur ett hbtqi-perspektiv. 

 1. Kunskap om människors olika levnadsvillkor är en förutsättning för att jag ska kunna ge alla invånare ett bra bemötande. Vi som arbetar i det offentliga behöver förståelse för mångfalden i människors sätt att vara och leva, så att vi kan vara öppna och lyhörda inför alla vi möter.
 2. Det är lätt hänt att vårt bemötande av invånare påverkas av omedvetna föreställningar eller okunskap. Vi som arbetar i det offentliga behöver reflektera över detta för att vara säkra på att vi bemöter alla lika bra.  
 3. Homo-, bi- och transfobi är ett hot mot demokratin, och berör därför alla.

Reflektion innan nästa avsnitt

Vilken anledning ligger närmast dig och ditt arbete?

Relaterat

  Upptäck mer kompetensutveckling

  Kurser, fortbildning och studieresor, för dig som arbetar inom skola och offentlig verksamhet. Och för dig som bara är nyfiken och vill lära dig mer.

   Fakta om hbtqi-fobi

   Hbtqi-fobi är att ogilla personer som inte lever upp till samhällets normer kring kön och sexualitet och att behandla dem dåligt. Hbtqi-fobin har en lång historia och förekommer fortfarande i Sverige och runt om i världen.