Till innehåll

Om webbplatsen

Webbplatsen www.levandehistoria.se är myndigheten Forum för levande historias webbplats. Syftet med webbplatsen är att på ett tydligt och tillgängligt sätt presentera information om våra ämnen och vår verksamhet.

Hitta på webbplatsen

Webbplatsen har ett stort antal sidor och i sidhuvudet (längst upp på sidan) finns meny och sökfunktion som kan hjälpa dig hjälpa dig hitta till relevanta sidor. Med sökfunktionen kan du ofta hitta direkt till relevanta undersidor.

Menyn länkar till olika avdelningar på webbplatsen där du kan botanisera bland undersidor för varje avdelning.

Tekniken på webbplatsen

Webbplatsen utvecklas tillsammans med webbyrån Bazooka.

Publiceringsverktyg (CMS) är till största delen wordpress och för vissa sidor drupal. Den senaste helt omgjorda versionen av webbplatsen publicerades februari 2023. 
Webbplatsen har funnits sedan våren 2004.

Info om kakor (cookies)

På www.levandehistoria.se använder vi kakor (cookies). Kakor är små filer som sparas i din dator när du besöker webbplatsen. Några av kakorna behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt. De finns redan sparade på din dator. Andra kakor används för att förbättra och förenkla för dig som användare.

Forum för levande historia använder Google Analytics för att samla in besöksstatistik på denna webbplats. IP-anonymisering för levandehistoria.se aktiverades den 1 mars 2021.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar i de flesta vanliga webbläsare som Edge, Firefox, Chrome och Safari. I äldre versioner av webbläsare kan viss funktioner sluta fungera, men vår ambition är att det ska gå att använda webbplatsen i så stor utsträckning som möjligt även med äldre webbläsare.

Tillgänglighet

Vår ambition är att innehållet på webbplatsen ska var tillgängligt för så många som möjligt:

 • Lyssna-funktion: Du kan välja att få innehållet på webbplatsen uppläst. Lyssna-funktionen finns i sidhuvudet.
 • Lättläst: Myndighetens uppdrag och verksamhet finns beskrivet på våra lättlästa sidor. Du hittar länk till lättlästa sidor i sidhuvudet.
 • Engelska sidor: På våra engelska sidor finns material och verksamhet riktat till våra internationella samarbetsparter.
 • Anpassa storlek på text: Textstorleken kan i de flesta moderna webbläsare ändras genom att hålla ner Ctrl-tangenten och samtidigt trycka  + eller -.

Källor

Sidor som innehåller faktatexter och annat faktainnehåll är skrivna av olika experter på ämnet. Skribent och referenser till de källor skribenten använt står oftast angivet längst ner på sidan.

På sidor som handlar om vår verksamhet (som till exempel öppettider eller beskrivningar av hur vi arbetar) anges sällan skribent eller källhänvisning för den aktuella sidan då dessa alltid är skrivna av personal vid Forum för levande historia.

Upphovsrätt till bilder och filmer på webbplatsen

Forum för levande historia äger oftast inte rättigheter till bilder på webbplatsen för annat än för just visning på webbplatsen, och det är alltid fotografen till en bild som äger upphovsrätten. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering pressbilder.

Om bilder ingår i material för klassrummet får de användas i arbete med det specifika materialet.

Filmer kan fritt visas, delas eller bäddas in. Däremot är det inte tillåtet att ladda ned och spara kopior, om inte det står i texten som hör till filmen. 

Kontaktuppgifter

Har du frågor om webbplatsen? Kontakta webmaster@levandehistoria.se

Relaterat

  Integritetspolicy

  Här informerar vi om hur vi behandlar dina personuppgifter.

   Kontakt

   Här hittar du mejladresser, besöksadress, fakturaadress och andra sätt att kontakt oss.

    Om vår verksamhet

    Vi är övertygade om att det går att förebygga intolerans genom att dra lärdom av historien. Därför bedriver vi utåtriktad verksamhet med inriktning på kunskap, kultur och fortbildning.