Till innehåll

Integritetspolicy

Här informerar vi om hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med att du besöker vår webbplats och anmäler dig till en av våra workshopar, lärarfortbildningar, till vårt nyhetsbrev eller tar del av annan verksamhet.

Forum för levande historia är personuppgiftsansvarig

Forum för levande historia ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter (personuppgiftsansvarig). Det innebär bland annat att vi ska se till att uppgifterna behandlas korrekt och att obehöriga inte kan ta del av dem. 

Hur använder vi dina personuppgifter?

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev använder vi din e-postadress till att skicka nyhetsbrev ca 10 gånger per år.

När du anmäler dig till en workshop hos oss behöver vi dina uppgifter för att eventuellt behöva ta kontakt med dig inför en workshop, vi skickar även dig en utvärdering av ditt besök.. 

När du anmäler dig till en lärarfortbildning behöver vi dina uppgifter för att eventuellt skicka en utvärdering av ditt besök. 

När du anmäler dig till en träff, fortbildning eller konferens för offentliganställda använder vi dina uppgifter för att bekräfta din anmälan, påminna dig om när arrangemanget närmar sig och skicka dig en utvärdering av arrangemanget. 

När du anmäler dig till myndighetsnätverket, informerar vi dig vad som händer inom myndighetsnätverket.

När du anmäler dig till en programkväll/samtalskväll eller annat evenemang använder vi dina uppgifter för att bekräfta din anmälan och påminna dig om när evenemanget närmar sig. Vi skickar även dig en utvärdering av ditt besök. 

När du lägger upp ett event i minnesdagskalendariet använder vi dina kontaktuppgifter till att informera om Förintelsens minnesdag nästa år. 

När du beställer tryckt material ifrån oss, så använder vi dina uppgifter till att skicka materialet till dig och för att analysera beställningsstatistik.

När du anmäler dig till att vara med i vår lärarpanel skickar vi förfrågningar om att delta i olika undersökningar. Du kan närsomhelst själv avanmäla dig från listan.

Vi har även personuppgifter till offentliga personer inom stat, kommun, organisationer och skola. Dessa använder vi för att informera om det vi som myndighet erbjuder dig samt för information om vårt uppdrag. Till den här listan skickar vi oftast inbjudningar till vernissager och större evenemang.

När du använder vår webbplats sparas uppgifter om ditt besök i syfte att bättre förstå hur webbplatsen används samt att anpassa vår marknadsföring.

Vem kan ta del av uppgifterna?

 • De uppgifter du själv skriver i när du anmäler dig till en aktivitet i ett av våra formulär ses endast av medarbetare vid Forum för levande historia för att kunna genomföra aktiviteten.
 • Du har rätt att få veta vilka uppgifter Forum för levande historia har om dig.
 • En gång per år har du rätt att kostnadsfritt få besked om vilka uppgifter vi har om dig (registerutdrag). En sådan begäran ska vara skriftlig och undertecknad. Du kan alltså inte skicka den som e-post.
 • Du kan också begära att vi rättar felaktiga uppgifter om dig eller om du vill att vi tar bort dig ur våra register. 
 • Vi använder Google Analytics för att samla in besöksstatistik på denna webbplats. IP-anonymisering för levandehistoria.se aktiverades den 1 mars 2021.
 • Vi använder Facebook pixel och Googles tjänster för att göra annonsering så relevant som möjligt för våra användare. Därför delas uppgifter om ditt besök på denna webbplats med Facebook och Google.   

Fotografering och filmning vid evenemang

Vi livesänder, filmar och fotograferar många av våra evenemang för att det ska gå att ta del av evenemangen även på internet. Som besökare eller publik kan du därför ibland bli avbildad. Om du vill vara säker på att inte synas på bild, prata med vår personal på plats vid evenemang eller kontakta oss i förväg.

Dataskyddsombud

Myndigheten har ett utsett dataskyddsombud. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud om du har frågor som rör vår behandling av dina personuppgifter eller om du vill utöva dina rättigheter gentemot myndigheten, som exempelvis begära ett registerutdrag.

Dataskyddsombudet nås via mejl till info@levandehistoria.se. Ange gärna "dataskyddsombud" i ämnesraden.

Relaterat

  Besök oss

  Vi finns på Stora Nygatan 10 i Stockholm. Här kan du läsa om tillgänglighet i våra lokaler, öppettider och få vägbeskrivning innan ditt besök hos oss.

   Om oss

   Hitta kontaktuppgifter, läs om våra uppdrag och hur vi arbetar.