Utställningar

Här kan du läsa om alla våra utställningar, se var i landet de visas just nu och turnéplaner. Här bokar du också workshoppar till utställningarna som visas i våra lokaler i Stockholm.

3D-utställning: Plundring - början till ett folkmord

Kan ses hemifrån

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Jag kom ensam - Judiska flyktingbarn i Sverige

Kan ses hemifrån

Utställningen handlar om de 500 judiska flyktingbarn som räddades till Sverige genom en internationell räddningsinsats, Kindertransport, 1938-1939.

Yttrandefrihetens gränser

Visas i Stockholm

Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. Om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. För åk 7-9 och gymnasiet.

Workshop: Alla människor! – om rättigheter och lika värde

Visas i Stockholm

En workshop för elever i årskurs 4-6 om mänskliga rättigheter och om vad alla människors lika värde innebär.

Utskrivbara utställningar

Utställningar att ladda ner i pdf-format

Här kan du bland annat ladda ner och skriva ut utställningen Anne Frank – "Om jag bara får vara mig själv", Romerna under Förintelsen och T4 – om människosyn i Nazityskland.

SPELAR ROLL - en utställning om de som ser på och de som griper in

Visas på Norrbottens museum i Luleå

Åskådare har haft en stor betydelse i många historiska händelser, men hade de möjlighet att agera och hur hade historien då sett ut? Vilka psykologiska faktorer ligger till grund för vårt agerande?

Plundring - början till ett folkmord

Flera platser i landet.

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Demokratin och du

Flera platser inne i landet

Att samtala, inkludera och lita på andra är grundläggande fundament i en demokrati. Men vad händer när samtalen tystnar, när förtroendet brister och när vi ställs mot dom?

Leve demokratin!

Flera platser i landet

Leve demokratin! berättar om demokratins nedmontering i Tyskland under mellankrigstiden.

Stämplad

Flera platser i landet

Utställningen handlar om sortering och kategorisering och vill få besökaren att reflektera över hur vi skapar ett ”vi” och ”dom” och vad det kan leda till.

Tidigare utställningar

Här hittar du information om utställningar som vi har visat och turnerat tidigare.