Utställningar

Här kan du läsa om alla våra utställningar, se var i landet de visas just nu och turnéplaner. Här bokar du också workshoppar till utställningarna som visas i våra lokaler i Stockholm.

Demokrati pågår

Visas i Stockholm

Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. Och det är vi tillsammans som kan göra den bättre och starkare.

Sverige och Förintelsen

Visas i Stockholm

En utställning om mod, likgiltighet och rädsla. Genom vittnesmål, föremål och konst får du en en bild av Sveriges komplexa relation till ett folkmord.

Vita bussarna - Fotografier av KW Gullers

Visas i Stockholm

Vita bussarna har setts som en lyckad aktion för att rädda fångar ur Nazitysklands koncentrationsläger. Men det fanns en baksida av hjälpinsatsen.

Jag kom ensam - Judiska flyktingbarn i Sverige

Visas i Malmö. Kan även ses hemifrån

Utställningen handlar om de 500 judiska flyktingbarn som räddades till Sverige genom en internationell räddningsinsats, Kindertransport, 1938-1939.

Yttrandefrihetens gränser

Visas i Umeå

Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. Om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. För åk 7-9 och gymnasiet.

Plundring - början till ett folkmord

Flera platser i landet.

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Utskrivbara utställningar

Utställningar att ladda ner i pdf-format

Här kan du bland annat ladda ner och skriva ut utställningen Anne Frank – "Om jag bara får vara mig själv", Romerna under Förintelsen och T4 – om människosyn i Nazityskland.

3D-utställning: Plundring - början till ett folkmord

Kan ses hemifrån

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

SPELAR ROLL - en utställning om de som ser på och de som griper in

På väg till Jamtli i Östersund

Åskådare har haft en stor betydelse i många historiska händelser, men hade de möjlighet att agera och hur hade historien då sett ut?

Leve demokratin!

Flera platser i landet

Leve demokratin! berättar om demokratins nedmontering i Tyskland under mellankrigstiden.

Tidigare utställningar

Här hittar du information om utställningar som vi har visat och turnerat tidigare.

Boka en utställning

Är du och din institution intresserad av att boka en av våra utställningar? Här hittar du information om bokningsbara utställningar.

Propaganda

- risk för påverkan

Utställningen visar hur ”det goda samhället” lyftes fram i propaganda i Nazityskland och Sovjetunionen under 1930- och 40-talen. Men också vad som styr dagens medieflöde och hur mottagliga människor är för påverkan.