Utställningar

Här kan du läsa om alla våra utställningar och se var i landet de visas. Här bokar du också workshoppar till utställningarna som visas i våra lokaler i Stockholm.

Ny utställning: Barn har också rättigheter!

Visas just nu i Stockholm

Barnkonventionen gäller här och nu, för alla barn, också i Sverige. En utställning om barns rättigheter -för barn mellan 9 och 13 år.

Familjen som försvann

Visas just nu i Stockholm

Följ med Joanna Rubin Dranger i sökandet efter hennes judiska familjs gömda historia.

Utskrivbara utställningar

Utställningar att ladda ner i pdf-format

Här kan du ladda ner våra kostnadsfria miniutställningar.

Per Anger-priset - Mod och handling

Visas i Stockholm

En utställning om diplomat Per Angers insats under andra världskriget och de modiga pristagare som följer i hans fotspår.

Sverige och Förintelsen

Visas just nu i Stockholm, kan även ses hemifrån

En utställning om mod, likgiltighet och rädsla. Genom vittnesmål, föremål och konst får du en en bild av Sveriges komplexa relation till ett folkmord.

Jag kom ensam - Judiska flyktingbarn i Sverige

Visas på Dalslands konstmuseum. Kan även ses hemifrån

Genom bland annat unika brev och fotografier får vi följa de 500 judiska flyktingbarn som räddades till Sverige,1938-1939. Från tillvaron före kriget, under flykten och livet efteråt.

Demokrati pågår

På väg till Västerås

Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. En utställning för barn.

Yttrandefrihetens gränser

På väg till Kristianstad. Kan även ses hemifrån!

Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. Om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. För åk 7-9 och gymnasiet.

Propaganda - risk för påverkan

Utställningen visar hur ”det goda samhället” lyftes fram i propaganda i Nazityskland och Sovjetunionen under 1930- och 40-talen. Men också vad som styr dagens medieflöde och hur mottagliga människor är för påverkan.

Demokratin och du

En turnerande utställning om att samtala, inkludera och lita på andra är grundläggande fundament i en demokrati. Men vad händer när samtalen tystnar, när förtroendet brister och när vi ställs mot dom?

Plundring - början till ett folkmord

Flera platser i landet.

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Leve demokratin!

Flera platser i landet

Leve demokratin! berättar om demokratins nedmontering i Tyskland under mellankrigstiden.

Boka en utställning

Är du och din institution intresserad av att boka en av våra utställningar? Här hittar du information om bokningsbara utställningar.

Tidigare utställningar

Här hittar du information om utställningar som vi har visat och turnerat tidigare.