Utställningar

Här kan du läsa om alla våra utställningar, se var i landet de visas just nu och turnéplaner. Här bokar du också workshoppar till utställningarna som visas i våra lokaler i Stockholm.

SPELAR ROLL - en utställning om de som ser på och de som griper in

Visas i Stockholm

Åskådare har haft en stor betydelse i många historiska händelser, men hade de möjlighet att agera och hur hade historien då sett ut? Vilka psykologiska faktorer ligger till grund för vårt agerande?

Workshop: Alla människor! – om rättigheter och lika värde

Visas i Stockholm

En workshop för elever i årskurs 4-6 om mänskliga rättigheter och om vad alla människors lika värde innebär.

Kommer snart: Plundring - början till ett folkmord

Visas i Stockholm 28 mars-17 augusti 2019

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Alla människor! - Om rättigheter och lika värde

Visas i Jönköping

En utställning med workshop för elever i årskurs 4-6 om mänskliga rättigheter och om vad alla människors lika värde innebär.

Propaganda – Risk för påverkan

Visas i Växjö

En utställning om hur "det goda samhället" lyftes fram i propagandan i Nazityskland och Sovjetunionen under 1930- och 40-talen och om dagens mediesamhälle.

Vi är romer

Visas i Luleå

Vi är romer – möt människorna bakom myten. Om 500 år av utanförskap, tältliv, aktivism, glädje, traditioner, musik, och framtidshopp.

Stämplad

Flera platser i landet

Utställningen handlar om sortering och kategorisering och vill få besökaren att reflektera över hur vi skapar ett ”vi” och ”dom” och vad det kan leda till.

Kommer i höst: Yttrandefrihetens gränser

Visas i Stockholm 9 september 2019 till 1 juni 2020

Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. Utställningen handlar om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå.

Utskrivbara utställningar

Utställningar att ladda ner i pdf-format

Här kan du bland annat ladda ner och skriva ut utställningen Anne Frank – "Om jag bara får vara mig själv", Romerna under Förintelsen och T4 – om människosyn i Nazityskland.

Tidigare utställningar

Här hittar du information om utställningar som vi har visat och turnerat tidigare.