Samtalskväll: Kvinna och journalist med livet som insats.

måndag 14 oktober 2019, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Stockholm

Den afghanska journalisten Najwa Alimi tilldelas årets Per Anger-pris, svenska regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati, för sin kamp för yttrandefrihet och kvinnors rättigheter.

Najwa Alimi arbetar som reporter på afghanska tv-kanalen Zan TV och har gjort sig känd som en orädd reporter som lyfter ämnen andra journalister helst undviker, som social utsatthet, hemlöshet, narkotikaberoende och kvinnors rättigheter. Ett arbete som innebär stora risker.

Den 14 oktober arrangerar Forum för levande historia och Reportrar utan gränser en samtalskväll med Najwa Alimi. Den inleds av överintendent Ingrid Lomfors. Dessutom medverkar Katja Magnusson, journalist, tidigare Mellanösternkorrespondent för SR, Irena Pozar chefredaktör för Veckorevyn och Ulrika Hyllert, ordförande för Svenska journalistförbundet i ett samtal om förutsättningarna för att arbeta som kvinnlig journalist i Sverige och internationellt. Moderator är Khazar Fatemi.

Det kommer dessutom att ges tillfälle att ställa frågor till pristagaren.


Tips! Kom i god tid så hinner du ta del av utställningen Yttrandefrihetens gränser.

Samtalsserien är en del av satsningen Demokratin och du. Klassrumsmaterial, utställningar, och fördjupande faktamaterial är en del av det vi kan erbjuda alla som vill engagera sig i och veta mer om demokrati.

Tid och plats

När: måndag 14 oktober 2019, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla
Anmälan:

Samtalskvällen är fullbokad men går att se live på vår facebooksida.