Till innehåll

Seminarium: Uppfattningar om Förintelsen

Speltid - 1:19:28

Seminarium: Uppfattningar om Förintelsen

Fyra personer på en scen.

Under ett seminarium diskuteras innehållet i rapporten Uppfattningar om Förintelsen. År 2019 var det drygt 20 år sedan informationsinsatsen ”Levande historia” och boken om detta må ni berätta kom. Var står vi i dag?

Syftet med rapporten är att bidra till en fördjupad förståelse av hur personer bosatta i Sverige förstår och tänker kring Förintelsen.

Rapportförfattare, Oscar Österberg, forskningssamordnare vid Forum för levande historia, presenterar slutsatser från rapporten. Därefter följer ett panelsamtal mellan Oscar Österberg, Stéphane Bruchfeld, en av författarna till …om detta må ni berätta… och Ingrid Lomfors, överintendent Forum för levande historia. Samtalet modereras av Caroline Källner, chef för avdelningen för forskning och uppdrag på Forum för levande historia.

Inspelat den 4 april 2019 på Forum för levande historia. Behöver du undertexter? - Kontakta webmaster@levandehistoria.se.

Relaterat

  Uppfattningar om Förintelsen

  En rapport rapport från maj 2019 om svenska folkets uppfattningar om Förintelsen. 
   Speltid - 1:26:10

   Seminarium: Varför ifrågasätts ny forskning om Förintelsen?

   Seminarium med den polsk-kanadensiska historikern Jan Grabowski. Han berättar om aktuell forskning om Förintelsen och varför den ifrågasätts.
    Speltid - 1:30:20

    Seminarium om rapporten Antisemitism i Sverige

    Antisemitiska attityder och föreställningar minskar i samhället. Det visar en kartläggning från Forum för levande historia som jämfört utvecklingen mellan 2005 och 2020. Rapportförfattarna Henrik Bachner och Pieter Bevelander diskuterar rapporten.