Till innehåll

När samtalen tystnar

Speltid - 2:22

När samtalen tystnar

En person vid ett middagasbord.

Vad händer i en demokrati när vi ställs mot dom? En kortfilm som är tänkt att väcka tankar och starta samtal. Vad händer om du ändrar ditt bemötande av andras åsikter?

Våra tre kortfilmer om demokrati utgår från tre centrala frågeställningar: vad händer när samtalen tystnar, när förtroendet brister och när vi ställs mot dom? Syftet med filmerna är att de ska väcka tankar och starta samtal. Varje film avslutas med en reflektionsfråga.

Fler diskussionsstartare om demokrati

  Speltid - 02:27

  När förtroendet brister

  Vad händer i en demokrati när förtroendet brister? En kortfilm som är tänkt att väcka tankar och starta samtal.
   Speltid - 2:15

   När vi ställs mot dom

   Vad händer i en demokrati när vi ställs mot dom? En kortfilm som är tänkt att väcka tankar och starta samtal. Hur påverkar identitet din plats i demokratin?

   Relaterat

    Speltid - 1:09:27

    Ska man tala med extremister?

    Forum för levande historia erbjuder stöd och kompetensutveckling till skolor som vill genomföra demokratistärkande utvecklingsarbete.
     Speltid - 1:03:31

     Grumlighetens retorik - så påverkar språket demokratin

     Hur påverkar språkbruket i det offentliga samtalet oss och vår demokrati? Den tysk-judiske språkvetaren Victor Klemperer (1881–1960) kartlade med risk för sitt eget liv nazisternas och Nazitysklands språk.
      Speltid - 1:10:46

      När förtroendet brister

      Hur påverkas demokratins motståndskraft av tilliten i samhället? Ett samtal om hur det ser ut med delaktigheten och samhällsengagemanget idag? Vad kan vi se för utveckling över tid och vad ser vi för framgångsfaktorer framöver?