Till innehåll

Besök digitalt: Det tysta arvet

Överlevande, barn och barnbarn till överlevande berättar för journalisten Monica Hirsch och fotografen Maja Kristin Nylander om vad som hände dem och andra romer under andra världskriget.

Välkommen till en utställning du kan besöka direkt i din webbläsare.

Om utställningen

De tillhör familjer som skickades till koncentrationsläger, som gömde sig i skogar och som såg människor på flykt mördas. Då, under andra världskriget var de flesta av dem barn. Nu, innan det är för sent, träder de fram för att världen inte ska glömma deras historia. Det beräknas att cirka en halv miljon romer mördades under andra världskriget.

Besök utställningen digitalt

Utställningen visas direkt i din webbläsare här nedanför, och den fungerar för både datorer, mobiler och surfplattor. När du klickar på playknappen nedan visas utställningen som 3d-modell.

Du kan klicka i fönstret nedan för att gå runt i modellen och scrolla eller använda pilar för att titta åt olika håll. Klicka på de färgglada ikonerna för att få upp utställningens texter i eget fönster.

Fler sätt att ta del av utställningen

15

apr

29

dec

  Besök utställningen fysiskt i Stockholm

  Se utställningsperiod och tider för guidade visningar.

   Skriv ut och visa själv

   Utställningen går även att ladda hem för att själv skriva ut i A3-format för att visa till exempel på din skola, bibliotek eller skyltfönster.

   Relaterat

    Se alla våra utställningar

    Just nu visas flera utställningar, kanske i närheten av dig? Våra utställningar finns i hela Sverige och även online.

     Fakta om antiziganism

     Romer har levt i Europa sedan 1300-talet. Lika länge har de utsatts för diskriminering, våld och förtryck.

      Fakta om Förintelsen

      Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv. Här hittar du en stor mängd fakta om olika delar av Förintelsen.