Till innehåll

Demokratin och du

Den lilla, interaktiva miniutställningen ”Demokratin och du” innehåller texter, bilder, filmer och dilemmafrågor om demokratins utmaningar. Utställningen passar för att visas i offentliga inomhusmiljöer, som till exempel kulturhus och bibliotek. 

Om utställningen

Att samtala, inkludera och lita på andra är grundläggande fundament i en demokrati. Men vad händer när samtalen tystnar, när förtroendet brister och när vi ställs mot dem? När känslan av delaktighet försvinner, och många slutar bry sig? Historien visar att det som urholkar en demokrati ofta sker gradvis, steg för steg. Och när stegen väl har tagits är det svårt att backa bandet. 

Den lilla, interaktiva miniutställningen ”Demokratin och du” innehåller texter, bilder, filmer och dilemmafrågor. Utställningen passar för att visas i offentliga inomhusmiljöer, som till exempel kulturhus och bibliotek. 

Målgrupp

Kultur- och samhällsintresserad allmänhet.

Fakta om utställningen

 • Takhöjd: 2,4 m
 • Elanslutning: 230 v krävs
 • Utställningens storlek: 4 kvm 
 • Pris: 2 000 kr exklusive moms, per månad
 • Utställningsperiod: Efter överenskommelse. Vi rekommenderar minst 2 veckor.

Mottagaren ansvarar för och bekostar

 • Transport av utställningen till och från sitt museum/institution.
 • Montering och demontering av utställningen samt upp- och nedpackning.
 • Förvaring av packmaterial och transportlåda under utställningsperioden.

Utställningsperiod

Efter överenskommelse men vi rekommenderar att utställningen visas i minst 6 månader.

Detta ingår

 • En komplett utställningsmiljö.
 • Checklista, teknisk specifikation och monteringsanvisningar om hur utställningen monteras, demonteras samt packas av mottagaren.

Producent

Utställningen Demokratin och du är producerad av Forum för levande historia. Den utgår från en tidigare utställning, Stämplad, som producerades i samarbete med Riksutställningar

Kontakt

För information om när utställningen finns tillgänglig, kontakta info@levandehistoria.se

Bilder från utställningen

""

Relaterat

  Hyr en utställning

  Vår utställningar är byggda för att kunna turnera och de tas ofta in på länsmuseer, kulturhus och liknande verksamheter. Här hittar du information om utställningar som går att hyra.

   Undervisningsmaterial. Demokrati pågår

   Demokrati pågår är ett digitalt undervisningsmaterial för åk 4-6. Med hjälp av materialet kan du jobba med att stärka förståelsen för demokratins värden och förutsättningar samt förmågan till att bidra i ett demokratiskt samtal hos dina elever.