Till innehåll

Hyr en utställning

Våra utställningar är byggda för att kunna turnera och de tas ofta in på länsmuseer, kulturhus och liknande verksamheter. Här hittar du information om vilka utställningar som går att boka.

Är du intresserad av en utställning eller har frågor? Hör gärna av dig till Magdalena Smidova Wikström.

Speltid - 4:12

Om våra utställningar

De här utställningarna finns att boka

  Demokratin och du

  Den lilla, interaktiva miniutställningen ”Demokratin och du” innehåller texter, bilder, filmer och dilemmafrågor om demokratins utmaningar. Utställningen passar för att visas i offentliga inomhusmiljöer, som till exempel kulturhus och bibliotek. 

   Demokrati pågår

   Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. Och det är vi tillsammans som kan göra den bättre och starkare. Demokrati pågår är anpassad för barn i åldrarna 9-12 år som besöker utställningen med sin skolklass eller på egen hand.

    Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige

    Utställningen handlar om de 500 judiska flyktingbarn som kom till Sverige från Nazityskland genom en internationell räddningsinsats, Kindertransport.

     Plundring – början till ett folkmord

     Mellan 1933 och 1945 genomförde nazisterna den största plundringen av kulturföremål i världshistorien. Miljontals konstverk, antikviteter och över 100 miljoner böcker stals över hela Europa.

      Stämplad

      Den lilla, interaktiva miniutställningen ”Stämplad” innehåller texter, bilder, filmer och ett fördomstest. Utställningen passar för att visas i offentliga inomhusmiljöer, som till exempel kulturhus och bibliotek. 

       Sverige och Förintelsen

       Minnet och förståelsen av Sveriges agerande i samband med Förintelsen förändras över tid och präglar vår svenska självbild på olika sätt. De många berättelserna ger en komplex och ofta motsägelsefull bild av Sverige. Vad visste vi egentligen?

        Vita bussarna – Fotografier av KW Gullers

        Fotografen KW Gullers dokumenterade när de Vita bussarna anlände med före detta koncentrationslägerfångar till Malmö 1945. Bilderna fick stort genomslag och kom att forma bilden av den svenska hjälpinsatsen.

         Yttrandefrihetens gränser

         Det kallas för yttrandefrihet. Du tar den för given. Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. När vi är fria att säga vad vi vill är det lätt att ta det för givet. Men yttrandefriheten är inte skriven i sten. Vad händer om samtalen tystnar?

          Familjen som försvann

          En utställning av Joanna Rubin Dranger, som berättar om sin judiska familjs gömda historia. I utställningen vävs internationella och lokala skeenden samman med de personliga, före, under och efter andra världskriget - och sedan av Joanna (barnbarnet) i nuet, när hon får reda på allt hon inte vetat.

          Relaterat

           Digitala och utskrivbara utställningar

           Här hittar du utställningar som du uppleva hemifrån eller själv ställa ut på olika sätt

            Utställningar som visas hos oss

            De här utställningarna visas just nu hos oss i Gamla stan i Stockholm.

             Utställningar på turné

             Här kan du se vilka av våra utställningar som turnerar runt i Sverige just nu och var de visas.