Till innehåll

Elevtidning om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten

Elevtidningen skildrar på ett lättillgängligt sätt händelser i Sovjet, Kina och Kambodja ur ett ungdomsperspektiv.

Elevtidningen skildrar på ett lättillgängligt sätt händelser i Sovjet, Kina och Kambodja ur ett ungdomsperspektiv. Till exempel beskrivs hur de olika regimerna kategoriserade människor och hur propagandan fungerade. Med bland annat dagboksutdrag och beskrivningar av ungdomsrörelserna ges läsarna en inblick i hur livet var under dessa totalitära regimer. Många ungdomar deltog i de grymma handlingar som i dag går under benämningen brott mot mänskligheten. Andra barn och ungdomar drabbades hårt av regimernas terror.

Sammantaget ger det en lättfattlig introduktion till kommunistiska regimers brott mot mänskligheten.

Ladda ner elevtidningen som pdf

Beställ hem elevtidningen i tryckt form

Tidningen kan beställas hem kostnadsfritt.
Pris:0 kr(Porto tillkommer)
Antal:
Finns i lager

Diskussionsfrågor till elevtidningen

Här hittar du förslag på diskussionsfrågor till tidningens olika delar. Frågorna nedan finns också som PDF här, för dig som hellre vill kunna skriva ut och ge dina elever ett arbetsblad i pappersform.

Relaterat

  Faktasidor om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten

  Några av de värsta brotten mot mänskligheten i modern tid har begåtts av kommunistiska regimer i olika länder. Brotten riktades ofta mot den egna befolkningen som utsattes för tvångsförflyttning, svält, tortyr eller avrättningar.

   Faktaskrift: Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer

   En genomgång av de grövsta brotten som begicks i Sovjet, Kina och Kambodja under åren 1917-1989. Skriften är 112 sidor och kan laddas ner eller beställas hem i pappersform.

    Från dröm till terror

    Ett dokumentärserie om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten, för årskurs 7-9 och gymnasiet. Med övningar och anpassade för olika lärstilar och med flera fördjupningsnivåer. I fokus är händelserna i Kambodja, Kina och Sovjet.