Till innehåll

Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer

Faktaskriften "Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer" är en genomgång av de grövsta brotten som begicks i Sovjet, Kina och Kambodja under åren 1917-1989.

Faktaskriften "Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer" är en genomgång av de grövsta brotten som begicks i Sovjet, Kina och Kambodja under åren 1917-1989. Läsaren får en kronologi över viktiga årtal i respektive land och en beskrivning av hur regimerna tog makten. De höll sedan befolkningarna i ett järngrepp genom bland annat skenrättegångar, deportationer, fängslanden och mord. Faktaskriften innehåller en mångfald ögonvittnesskildringar, dagböcker, autentiska dokument och foton som ger en bild av livet i de totalitära regimerna. I skriftens avslutning finns tre omfattande texter om ideologin, sammanhang och orsaker.

Författare till faktaskriften är fil dr Martin Alm.

Ladda ner som PDF

Ladda ner faktaskriften (pdf, öppnas i nytt fönster)

Beställ hem som pappersbok

Pris:0 kr(Porto tillkommer)
Antal:
Finns i lager

Användande i skolan

För dig som vill använda faktaskriften i skolan rekommenderar vi att använda skriften främst som en fördjupning för lärare. För elever har vi samlat undervisningsmaterial här.

Relaterat

  Mer läsning om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten

  Några av de värsta brotten mot mänskligheten i modern tid har begåtts av kommunistiska regimer i olika länder. Brotten riktades ofta mot den egna befolkningen som utsattes för tvångsförflyttning, svält, tortyr eller avrättningar.
   Speltid - 4:43

   Från dröm till terror

   En dokumentärserie i 16 korta delar.

    Vittnesmål från kommunistiska regimers brott mot mänskligheten

    Här hittar du vittnesmål från personer som berättar om sina erfarenheter från olika kommunistiska regimer.