Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)8 723 87 66 alternativt +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

2 december 2019

Konferens om arbete mot rasism

​Hur ser arbetet med att förebygga och motverka rasism ut inom offentlig sektor? Vilka erfarenheter kan dras av arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism och hatbrott och vad är regeringens ambitioner på området? Det är frågor som står i fokus på den konferens som Forum för levande historia arrangerar i Stockholm den 5 december.

Läs hela pressmeddelandet

27 november 2019

Nyutgivna noveller om Förintelsen till skolor

Nu börjar Forum för levande historia sprida fyra noveller om Förintelsen från förlaget Novellix till skolor. Novellerna gavs ut den 1 september, på 80-årsdagen av andra världskrigets utbrott, i samarbete med författaren och journalisten Anders Rydell.

Läs hela pressmeddelandet

7 november 2019

Ny antologi om kommunismens fall 1989

Inför 30-årsminnet av murens fall släpper Forum för levande historia i dag en antologi om de kommunistiska regimernas fall i Centraleuropa, med fokus på Tyskland, Polen och Ungern.

Läs hela pressmeddelandet

10 oktober 2019

Afghansk journalist prisas i Stockholm: intervjutider kvar

Torsdagen den 17 oktober tar Najwa Alimi emot Per Anger-priset vid en ceremoni på Göta Lejon i Stockholm. Hon får priset för sin kamp för yttrandefrihet och kvinnors rättigheter i Afghanistan. Pristagaren är tillgänglig för intervjuer dagarna före prisceremonin.

Läs hela pressmeddelandet