Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden och debattinlägg.

Pressmeddelanden

7 oktober 2021

Pressinbjudan 11/10: Panelsamtal: Hur ska vi förstå antisemitism i Sverige idag?

Forum för levande historia håller panelsamtal om antisemitism med forskarna Henrik Bachner, Hannah Pollack Sarnecki, Mirjam Katzin från Malmö stad, med flera. Välkommen att delta i Malmö eller följa via länk den 11 oktober klockan 16.30-18.00.

Läs hela pressmeddelandet

27 september 2021

Pressvisning 29/9: Se inlämnade föremål från Förintelsens överlevande

Den 29 september klockan 14–16 visar Forum för levande historia några av de föremål och vittnesmål som under sommaren inkommit från Förintelsens överlevande och deras anhöriga. Insamlingen är en första glimt av Sveriges museum om Förintelsen, som inrättas 2022.

Läs hela pressmeddelandet

23 september 2021

Kunskapsöversikt: Fåtal studier finns om erfarenhet av rasism i mötet med samhällsinstitutioner

Kunskap saknas om människors erfarenheter av rasism i kontakt med svensk offentlighet. Det visar en kartläggning av vetenskapliga studier publicerade 2016–2021. Forum för levande historia har tagit fram kunskapsöversikten på uppdrag av regeringen och den är genomförd av forskare vid Mångkulturellt centrum.

Läs hela pressmeddelandet

17 september 2021

Ny utställning hyllar människorättsförsvarare

"Mod och handling" är en ny utställning om Per Anger-priset, som nu har öppnat på Forum för levande historia. Statsminister Stefan Löfven invigde – och hyllade de som har mod att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati.

Läs hela pressmeddelandet