Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)8 723 87 66 alternativt +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

19 september 2019

Ny rapport: skolan demokratifrämjande för vissa

Skolan har störst positiv effekt hos elever från socioekonomiskt utsatta hem när det gäller att utveckla demokratisk kompetens. Det visar en ny rapport från Forum för levande historia.

Läs hela pressmeddelandet

17 september 2019

Ung kvinnlig journalist i Afghanistan får Per Anger-priset

Med livet som insats utmanar journalisten Najwa Alimi Afghanistans traditionella syn på kvinnor och män. För sin kamp för yttrandefrihet och kvinnors rättigheter tilldelas hon Per Anger-priset, svenska regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati som delas ut av Forum för levande historia.

Läs hela pressmeddelandet

13 september 2019

Ny utställning: Barns blick på Förintelsen

I utställningen Barns blick på Förintelsen får vi följa Dina och Jovan Rajs historia genom hundratals teckningar och texter av barn och ungdomar som fått lyssna till deras livsberättelser. Dina och Jovan Rajs överlevde Förintelsen och har sedan 2001 besökt skolor runt om i Sverige och berättat om sina upplevelser, i syfte att bekämpa rasism, antisemitism och främlingsfientlighet.

Läs hela pressmeddelandet

6 september 2019

Ny utställning: Yttrandefrihetens gränser

Utställningen Yttrandefrihetens gränser handlar om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. Med historiska exempel, dilemmafrågor och VR-upplevelse vill vi utmana besökare att reflektera och samtala med varandra.

Utställningen visas 9 september 2019 – 1 juni 2020.

Läs hela pressmeddelandet