Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

2 augusti 2020

Årsdagen av ”Zigenarnatten” påminner om romerna då och nu

Idag den 2 augusti är årsdagen av den så kallade ”Zigenarnatten” 1944. Då avrättades omkring 3000 romska fångar i Auschwitz natten mellan den 2 och 3 augusti. Forum för levande historia uppmärksammar detta med en digital programkväll där statsministern deltar med en videohälsning.

Läs hela pressmeddelandet

1 juli 2020

Forum för levande historia skriver under för en stark demokrati

Forum för levande historia undertecknar nu Deklaration för en stark demokrati, framtagen av kommittén Demokratin 100 år. Genom undertecknandet markerar vi vårt viktiga uppdrag att värna och stärka ett demokratiskt samhälle. Forum för levande historia har allt sedan starten för snart 20 år sedan arbetat för att med lärdom från Förintelsen och andra folkmord engagera och stärka människor i arbetet med att bevara en stark demokrati.

Läs hela pressmeddelandet

1 juli 2020

Forum för levande historia skriver under för en stark demokrati

​Forum för levande historia undertecknar Deklaration för en stark demokrati, framtagen av kommittén Demokratin 100 år. Forum för levande historia har allt sedan starten för snart 20 år sedan arbetat för att med lärdom från Förintelsen och andra folkmord engagera och stärka människor i arbetet med att bevara en stark demokrati.

Läs hela pressmeddelandet

1 juli 2020

Artikel fri att publicera: Demokratin kan inte tas för given

Denna artikel skickas idag till landsortspress i hela landet. Den är fri att publicera från och med 1 juli 2020.

Läs hela pressmeddelandet