Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden och debattinlägg.

Pressmeddelanden

19 april 2022

Statens arbete mot rasism, homo-, bi- och transfobi - Forum för levande historia lämnar rapport till regeringen

Inom regeringens plan Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott arbetar flera myndigheter mot rasism samt homo-, bi- och transfobi. Forum för levande historia har i uppdrag att samordna planen och har nu lämnat sin årliga rapport till regeringen.

Läs hela pressmeddelandet

25 mars 2022

Klimataktivist prisas i Stockholm: intervjutider kvar

Anabela Lemos från Moçambique tar emot årets Per Anger-pris den 31 mars vid en ceremoni i Stockholm. Hon är den första miljöförsvarare som får regeringens internationella människorättspris. Pristagaren är tillgänglig för intervjuer 28–30 mars.

Läs hela pressmeddelandet

14 mars 2022

16/3 Tre historiker samtalar om Putins historia

Vilken roll har historieskrivningen i kriget i Ukraina? Och vad är egentligen korrekt, enligt historievetenskapen? Historikerna Klas-Göran Karlsson, Per Anders Rudling och Barbara Törnquist-Plewa samtalar. Forum för levande historia arrangerar och Tobias Svanelid är moderator.

Läs hela pressmeddelandet

2 mars 2022

PRESSVISNING Familjen som försvann – en utställning i serieboksform

Tid: Torsdag den 10 mars kl. 10.00
Plats: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Gamla stan i Stockholm

Den 12 mars öppnar utställningen ”Familjen som försvann” baserad på författaren och illustratören Joanna Rubin Drangers sökande efter sin judiska familjs gömda historia. Det är en utställning i serieboksform om smärtan över att bli avskuren från sin historia och om spåren som leder in i vår tid.

Läs hela pressmeddelandet