Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

20 mars 2020

Kunskap om rasism och likvärdigt bemötande – en webbfortbildning för offentliganställda

​Vad är rasism? Vad är ett likvärdigt bemötande? Den digitala fortbildningen Kunskap om rasism och likvärdigt bemötande ger grundläggande kunskap om hur offentliganställda kan arbeta mot rasism och för ett likvärdigt bemötande i mötet med invånare.

Läs hela pressmeddelandet

28 februari 2020

Forum för levande historia medverkar i nationell satsning

Med anledning av regeringens internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism initieras en nationell satsning för att öka kunskaperna i skolan och samhället. Forum för levande historia tilldelas sex miljoner.

Läs hela pressmeddelandet

19 februari 2020

Demokratiska samtal – ett nytt klassrumsmaterial

Olika åsikter måste kunna rymmas i en demokrati. Men hur ska vi samtala med varandra? Forum för levande historias nya digitala och interaktiva klassrumsmaterial ”Demokratiska samtal” ger skolelever möjlighet att öva både sin samtalskompetens och sitt kritiska tänkande. Materialet är kostnadsfritt och riktar sig främst till högstadiet och gymnasiet.

Läs hela pressmeddelandet

6 februari 2020

Silvia Ernhagen ny kommunikationschef på Forum för levande historia

​I mitten av mars tillträder Silvia Ernhagen som kommunikationschef på myndigheten Forum för levande historia. Hon kommer närmast från en tjänst som vd för stiftelsen Hungerprojektet.

Läs hela pressmeddelandet