Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

16 september 2020

PRESSVISNING Sveriges relation till Förintelsen

Den 22 september öppnar två nya utställningar, ”Sverige och Förintelsen” och ”Vita bussarna - Fotografier av KW Gullers”, som belyser Sveriges relation till Förintelsen. Vad visste man i Sverige om nazisternas förintelsepolitik och hur agerade olika delar av det svenska samhället? Båda utställningarna lyfter fram komplexa och delvis motsägelsefulla berättelser.

Läs hela pressmeddelandet

15 september 2020

Per Anger-priset till irakisk kvinnorättsförsvarare

Årets Per Anger-pris tilldelas den irakiska kvinnorättsförsvararen och skribenten Intisar Al-Amyal som sedan 20 år tillbaka arbetar för kvinnors rättigheter och jämställdhet i Irak.

Läs hela pressmeddelandet

20 augusti 2020

Här kan 9-12-åringar lära sig om demokrati

​Forum för levande historia vänder sig till barn mellan 9 och 12 år med nya utställningen Demokrati pågår. Barn, familjer och skolklasser i årskurs 4-6 bjuds nu in till att undersöka vad demokrati är. Media välkomnas att besöka utställning och workshop med skolelever.

Läs hela pressmeddelandet

13 augusti 2020

Hédi Frieds böcker till Sveriges skolor

I syfte att öka kunskapen om historien och stimulera till samtal om inkludering och mångfald tillgängliggör Axel Johnson, Forum för levande historia och Natur & Kultur Hédi Frieds böcker ”Frågor jag fått om Förintelsen” samt ”Historien om Bodri” för Sveriges skolor.

Läs hela pressmeddelandet