Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

22 januari 2021

Förintelsens minnesdag i Stockholm

Varje år minns och hedrar vi människorna som mördades under Förintelsen. Även detta år då vi är tillsammans digitalt. Minnesceremonin den 27 januari flyttar från Raoul Wallenbergs torg till Eric Ericssonhallen i Stockholm – ceremonin blir digital och kan följas i direktsändning.

Läs hela pressmeddelandet

22 januari 2021

Så blir Förintelsens minnesdag i år

Varje år minns och hedrar vi människorna som mördades under Förintelsen. Även detta år, när vi är tillsammans digitalt. Den 27 januari kommer många av oss att minnas genom digitala ceremonier arrangerade över hela landet. Forum för levande historia håller en minnesceremoni som kan följas i direktsändning.

Läs hela pressmeddelandet

9 december 2020

Ny rapport: Förintelsens vittnesmål förbisedda av forskare

Trots tillgängliga arkivsamlingar med insamlade vittnesmål och berättelser använder forskare sällan de överlevandes skildringar i vetenskapliga undersökningar. Det visar en ny rapport från Forum för levande historia, författad av historikern Malin Thor Tureby och kulturvetaren Kristin Wagrell som är verksamma vid Malmö universitet och Linköpings universitet.

Läs hela pressmeddelandet

30 oktober 2020

Forum för levande historia stänger tillfälligt för besökare och fortsätter digitalt

Idag den 30 oktober stänger vi tillfälligt våra publika lokaler i Stockholm med anledning av Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd (29 oktober) kring covid-19. Detta gäller till och med den 19 november 2020.

Läs hela pressmeddelandet