Miniutställning: Motstånd

Bilden visar en framsida med texten Motstånd och en ljuslykta.

Inför Förintelsens minnesdag 2021 producerar vi en miniutställning som kan skrivas ut eller visas som bildspel till exempel på ditt bibliotek, kommunhus eller din institution eller skola. 

Årets utställning heter ”Motstånd” och handlar om enskilda personer som stod emot, som valde att gå mot strömmen och ta kampen mot den nazityska terrorn. De kom från olika samhällsskikt med olika religiösa och politiska uppfattningar. Deras motstånd kunde också se olika ut. 

 

 

 


Om utställningen

Intervju med utställningens textförfattare och projektledare.


Ladda ner och skriv ut utställningen

1. Ladda ner PDF:en i A3 längre ned här på sidan
2. Skriv ut den på din skrivare
3. Sätt upp och visa på exempelvis din skola, kommunhus, institution eller bibliotek (sätt gärna upp den i ett skyltfönster för att kunna visa den på ett säkrare sätt).

Fler tryckta format

För dig som vill trycka upp i större format finns utställningen även i 700x2000 mm, 1000x2000 och A1. Kontakta Bertil.backstrom@levandehistoria.se för filer.


Utställningen som bildspel

Bildspelet nedan är en förkortad version av utställningen som du kan visa på en skärm (tex i skyltfönster, väntrum eller liknanden) eller bädda in på din webbplats. I videospelaren nedan så loopas videon automatiskt vid uppspelning. Vill du hellre ladda ner videofilen så kan du göra det genom att klicka "download" under videospelaren på den här sidan (öppnas i nytt fönster).


 

Om du visar utställningen, lägg gärna in det i vårt minnesdagskalendarium här.

Ladda ner

Ladda ner Utställningen Motstånd, A3, (svart bakgrund vit text) (28 MB)
Ladda ner Utställningen Motstånd, A3, (vit bakgrund svart text) (27 MB)

Relaterat material