Till innehåll

Barn under Förintelsen

En utställning om den nazityska regimens folkmord och förföljelse av judar och romer, med särskilt fokus på hur barnen utsattes.

Förintelsen var det folkmord som den nazistiska regimen i Tyskland utförde på 6 miljoner judar under andra världskriget. En och en halv miljon av de mördade under Förintelsen var barn, vilket motsvarade drygt 90 procent av av alla judiska barn som levde i Europa innan krigsutbrottet. Endast ett av tio barn var vid liv vid krigsslutet 1945.

Den här utställningen handlar om den tyska naziregimens folkmord på judiska och romska barn under Förintelsen. Barn som nazisterna ansåg utgjorde ett hot mot framtiden och därför inte fick leva.

Var och när

Visas i Forum för levande historias lokaler i Gamla Stan, Stockholm, från den 13 januari 2024.

Alltid fri entré.

Bilder från utställningen

Hanna Dimitri tillsammans med sina tre barn

Foto/källa: Anna Riwkin, Moderna museet.

    Besök oss

    Vi finns på Stora Nygatan 10 i Stockholm. Här kan du läsa om tillgänglighet i våra lokaler, öppettider och få vägbeskrivning innan ditt besök hos oss.

      Förintelsens minnesdag

      Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.