Till innehåll

Kommer snart: Utställning om nationella minoriteter

Öppnar i november 2024.

Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar är erkända som nationella minoriteter i Sverige. Samer är även erkända som urfolk. I november 2024 öppnar vi en utställning om de nationella minoriteterna. Utställningen med tillhörande workshop vänder sig till elever i årskurs 4-6. Utställningen kommer vara öppen för alla men tas fram särskilt för barn i åldrarna 9-12 år. 

Genom filmer, fakta och foton får du lära känna de fem nationella minoriteterna och fundera kring vad det innebär att få vara den man är. Barns egna röster står i fokus i utställningen. Du får också veta mer om några historiska händelser som påverkat de nationella minoriteterna och hur historien hänger ihop med i dag. 

Utställningens workshop öppnar för skolklasser i januari 2025. Håll utkik här på vår webb i slutet av hösten för att se workshoptider öppna för bokning.  

Utställningen kommer turnera i Sverige med start under 2026. 

När och var

Utställningen öppnar i november 2024 och kommer då visas på Forum för levande historia i Stockholm.

Relaterat

  Minoritet i historien

  Rapporten "Minoritet i historien” undersöker den svenska allmänhetens kunskaper om de nationella minoriteternas historia och dess inställning till historisk rättvisa.

   Utställningar som visas hos oss

   De här utställningarna visas just nu hos oss i Gamla stan i Stockholm.

    Digitala och utskrivbara utställningar

    Här hittar du utställningar som du uppleva hemifrån eller själv ställa ut på olika sätt