Till innehåll

Barn har också rättigheter!

Barnkonventionen gäller här och nu, för alla barn, också i Sverige. Det krävs kloka och modiga människor som vågar stå upp för lika rättigheter i takt med att våra samhällen förändras. Arbetet för barnets mänskliga rättigheter tar aldrig slut. 

En pojke i tioårsåldern vänder på en av flera färgglada skyltar.

Utställningen Barn har också rättigheter. Foto: Anton Svedberg, Forum för levande historia

Om utställningen

Utställningen Barn har också rättigheter! och den tillhörande workshoppen är utvecklad tillsammans med barn mellan 9 och 13 år. Med den vill vi stärka barns kännedom om sina rättigheter, utifrån ett personligt och historiskt perspektiv. Utställningen vänder sig till främst till barn i åldrarna 9-13. Den pedagogledda workshoppen riktar sig till skolan i årskurs 4-6.

Barn har också rättigheter! är producerad av Forum för levande historia i samarbete med Barnombudsmannen, Rädda Barnen och UNICEF. 

Datum: 

torsdag 14 mars -söndag 23 februari

Plats: 

Malmö museum
Malmöhusvägen 6, 211 18 Malmö

Mer info

För adress och öppettider besök Malmö museums webbsida

Bilder från utställningen

En bild på en del av utställningen Barn har också rättigheter

Forum för levande historia

En bild över rummet där utställningen Barn har också rättigheter visas

Forum för levande historia

Relaterat

1

jan

29

feb

  Här visas utställningen Barn har också rättigheter! just nu

  Barnkonventionen gäller här och nu, för alla barn, också i Sverige. Det krävs kloka och modiga människor som vågar stå upp för lika rättigheter i takt med att våra samhällen förändras. Välkommen till en utställning om att arbetet för barnets mänskliga rättigheter aldrig tar slut.

   Demokrati pågår

   Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. Och det är vi tillsammans som kan göra den bättre och starkare. Demokrati pågår är anpassad för barn i åldrarna 9-12 år som besöker utställningen med sin skolklass eller på egen hand.
    Speltid - 2:18

    Vad är mänskliga rättigheter?

    Introduktion till FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Filmen är en introduktion till undervisningsmaterialet Alla människor! för årskurs 4-6.