Till innehåll

Fortbildning: Propaganda i historien och idag

Under våren erbjuder Forum för levande historia en fortbildningsserie för lärare om propaganda i historien och idag. Fortbildningsserien består av tre fristående tillfällen. Detta är seriens andra tillfälle.

Datum: 

måndag 29 april -måndag 29 april

Tid: 

13:00 - 16:00

Plats: 

Digitalt

Kategorier: 

  • Kompetensutveckling

Under våren erbjuder Forum för levande historia en fortbildningsserie för lärare om propaganda i historien och idag.

Vid detta andra tillfälle behandlas propaganda i relation till ungdomar och ungdomsrörelser. Fortbildningen ger dig som lärare kunskap, inspiration och stöd i din undervisning och i mötet med elever och deltagare. Vilken roll spelade historiska totalitära ungdomsrörelser för exempelvis Sovjetunionen, Kina och Nazityskland? Vilka metoder används idag för att locka unga? Hur kan vi som lärare tala med ungdomar om demokrati? Se program nedan.

Fortbildningsserien består av tre fristående tillfällen. Detta tillfälle är det andra av tre under våren 2024. Du kan delta vid alla tre eller enbart vid enstaka tillfällen. Det sista tillfället genomförs i slutet av maj. Datum och program för det tredje fortbildningstillfället publiceras här i vårt kalendarium inom kort. Fortbildningarna är kostnadsfria.

För vem?

Du kan anmäla dig om du arbetar som lärare på högstadiet, gymnasiet, folkhögskolan eller motsvarande vuxenutbildning.

Frågor

Har du några frågor om fortbildningen kontakta fortbildning@levandehistoria.se.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 24 april. Antalet platser är begränsat. Fortbildningen är kostnadsfri.

Anmälan nedan gäller endast detta fortbildningstillfälle. Anmälan till kommande tillfälle görs separat.

Sista anmälningsdag har passerat.

Upptäck fler evenemang