Till innehåll

Workshop för årskurs 7-9 och gymnasiet i utställningen Propaganda

Om utställningen

Den här utställningen handlar om propaganda och påverkan. Den visar bland annat hur föreställningen om ”det goda samhället” lyftes fram i propagandan i Nazityskland och Sovjetunionen under 1930- och 40-talen.

Utställningen handlar också om vårt informationssamhälle, vad som styr medieflödet och hur vi människor hanterar information.

Genom att diskutera hur propaganda och påverkan fungerar vill vi rusta ditt kritiska tänkande och ge dig redskap för att få syn på manipulerande budskap.

Om workshoppen

För årkurs 7-9, gymnasiet och vuxenutbildning erbjuder vi kostnadsfria workshoppar där din klass under två timmar möter en pedagog hos oss.

Syftet med workshopen är att stimulera kritiskt tänkande och källkritik. Genom att belysa propagandans mekanismer vill vi ge eleverna redskap för att få syn på och analysera manipulerande budskap de möter i vardagen och hantera information mer medvetet.

Workshopen innehåller bland annat grupparbeten och diskussioner.

Boka tid

Vårens tider är tyvärr fullbokade. Ibland bokas tider av, och då blir dessa tider lediga (grönmarkerade) i kalendern nedan.

Tider för hösten släpps i början av terminen. För att inte missa när vi släpper nya tider prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev.

Välj en tid i listan och fyll i dina uppgifter i formuläret längre ner på sidan.

Har din klass några särskilda behov? Skriv en rad i formuläret så anpassar vi workshoppen.

Välkommen!

Relaterat

  Undervisningsmaterial

  Här hittar du som är lärare ett 30-tal olika material att använda i din undervisning. För klassrummet, för studiebesök till olika platser och material som elever kan använda på egen hand.

   Se alla workshops för skolklasser

    Kompetensutveckling för dig som arbetar med utbildning

    Självstudiekurser, föreläsningar, seminarier & endagskurser för dig som arbetar med utbildning.