Till innehåll

Kommer snart: Workshop i utställning om nationella minoriteter

För årskurs 4-6.

Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar är erkända som nationella minoriteter i Sverige. Samer är även erkända som urfolk. I november 2024 öppnar vi en utställning om de nationella minoriteterna. Utställningen med tillhörande workshop vänder sig till elever i årskurs 4-6. Utställningen kommer vara öppen för alla men tas fram särskilt för barn i åldrarna 9-12 år. 

Genom filmer, fakta och foton får du lära känna de fem nationella minoriteterna och fundera kring vad det innebär att få vara den man är. Barns egna röster står i fokus i utställningen. Du får också veta mer om några historiska händelser som påverkat de nationella minoriteterna och hur historien hänger ihop med i dag. 

Utställningen kommer turnera i Sverige med start under 2026. 

När

Utställningens workshop öppnar för skolklasser i januari 2025. Håll utkik här på den här sidan i slutet av hösten för att se när workshoptider öppnas för bokning.  

Utställningen öppnar i november 2024 och kommer då visas på Forum för levande historia i Stockholm.

Var

Utställningen kommer visas hos oss på Forum för levande historia, Stora Nygatan 10, Stockholm.

Relaterat

  Undervisningsmaterial

  Här hittar du som är lärare ett 30-tal olika material att använda i din undervisning. För klassrummet, för studiebesök till olika platser och material som elever kan använda på egen hand.

   Se alla workshops för skolklasser

    Kompetensutveckling för dig som arbetar med utbildning

    Självstudiekurser, föreläsningar, seminarier & endagskurser för dig som arbetar med utbildning.