Utställningar

Här kan du läsa om alla våra utställningar och se var i landet de visas. Här bokar du också workshoppar till utställningarna som visas i våra lokaler i Stockholm.

Barn har också rättigheter!

Visas just nu i Stockholm

Barnkonventionen gäller här och nu, för alla barn, också i Sverige. En utställning om barns rättigheter -för barn mellan 9 och 13 år.

Sverige och Förintelsen

Visas just nu i Stockholm, kan även ses hemifrån

En utställning om mod, likgiltighet och rädsla. Genom vittnesmål, föremål och konst får du en en bild av Sveriges komplexa relation till ett folkmord.

Utskrivbara utställningar

Utställningar att ladda ner i pdf-format

Här kan du ladda ner våra kostnadsfria miniutställningar.

Familjen som försvann

Visas snart i Växjö

Följ med Joanna Rubin Dranger i sökandet efter hennes judiska familjs gömda historia.

Per Anger-priset - Mod och handling

Visas i Stockholm

En utställning om diplomat Per Angers insats under andra världskriget och de modiga pristagare som följer i hans fotspår.

Det tysta arvet

Öppnar i Stockholm 22 februari

En utställning om folkmordet på romer under Förintelsen. Överlevande, barn och barnbarn till överlevande berättar om vad som hände dem och andra romer under andra världskriget.

Demokrati pågår

Visas i Västerås

Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. En utställning för barn.

Jag kom ensam - Judiska flyktingbarn i Sverige

Visas på Dalslands konstmuseum. Kan även ses hemifrån

Genom bland annat unika brev och fotografier får vi följa de 500 judiska flyktingbarn som räddades till Sverige,1938-1939. Från tillvaron före kriget, under flykten och livet efteråt.

Yttrandefrihetens gränser

Visas i Kristianstad. Kan även ses hemifrån!

Demokrati bygger på fria röster, samtal och förmågan att lyssna även till det du inte gillar. Om vikten av att olika röster kommer till tals, men också om svårigheter som kan uppstå. För åk 7-9 och gymnasiet.

Demokratin och du

En turnerande utställning om att samtala, inkludera och lita på andra är grundläggande fundament i en demokrati. Men vad händer när samtalen tystnar, när förtroendet brister och när vi ställs mot dom?

Vita bussarna - Fotografier av KW Gullers

Visas i Kisa, Kan även ses hemifrån!

På uppdrag av tidskriften Vi dokumenterade fotografen KW Gullers när de Vita bussarna anlände till Malmö i maj 1945. Fotografierna på f.d. koncentrationslägerfångar fick stort genomslag i Sverige och kom att forma bilden av den svenska hjälpinsatsen.

Plundring - början till ett folkmord

Flera platser i landet.

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring.

Leve demokratin!

Flera platser i landet

Leve demokratin! berättar om demokratins nedmontering i Tyskland under mellankrigstiden.

Boka en utställning

Är du och din institution intresserad av att boka en av våra utställningar? Här hittar du information om bokningsbara utställningar.

Tidigare utställningar

Här hittar du information om utställningar som vi har visat och turnerat tidigare.