Till innehåll

Högskolekurs: Pedagogiskt arbete mot antisemitism

Förbättra dina kunskaper om antisemitism i höst, och få stöd i hur du kan bemöta antisemitism i klassrummet. Syftet med kursen är att ge både grundläggande och fördjupande kunskaper om antisemitismens historia, idéhistoria och socialpsykologi samt inte minst pedagogiska verktyg att använda i undervisningen.

Datum: 

söndag 1 september -söndag 29 december

Plats: 

Distans och Kungälv

Kategorier: 

  • Kompetensutveckling

Är du lärare eller arbetar på annat sätt i pedagogisk verksamhet inom skolan och vill förbättra dina kunskaper om antisemitism och få stöd i hur du kan bemöta antisemitism i klassrummet?

I denna kurs, om 7,5 högskolepoäng, får du både grundläggande och fördjupande kunskaper om antisemitismens historia, idéhistoria och socialpsykologi samt pedagogiska verktyg du kan använda i undervisningen.

Kursperiod: 1 september - 29 december.

Kursen (omfattning 50 %) genomförs delvis på distans och delvis i tre internat.

Kursen ges av Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) och Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, i samarbete med Forum för levande historia.

För vem?

Kursen vänder sig till lärare och pedagogisk/undervisande skolpersonal.

Ansökan

För giltig ansökan krävs behörighetsgivande intyg (examina, lärarlegitimation, betyg eller liknande) och kopia/foto på id-handling, samt att din rektor/chef mejlar ett undertecknat avtal. Avtalet finns att ladda ner via länken ovan.

Sista ansökningsdag är 17 juni.

Vid frågor mejla till ola.flennegard@gu.se

Upptäck fler evenemang