Press/Media

Under sommaren nås Forum för levande historias pressansvarige enklast via telefon:
+46(0)70 259 38 19.

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden, debattinlägg och artiklar med anknytning till Forum för levande historia. Webbaserade pressklipp från svenska tidningar, tidskrifter och bloggar publiceras kontinuerligt.

Läs alla våra pressmeddelanden på Mynewsdesk

Pressmeddelanden

12 juni 2017

PÅMINNELSE Propaganda – Risk för påverkan

Tisdag den 13 juni är det pressvisning i Stockholm av Forum för levande historias nya utställning ”Propaganda – Risk för påverkan”. Utställningen tar upp kritiskt tänkande, propaganda och påverkan ur ett historiskt och nutida perspektiv. Syftet är att stärka besökarnas förmåga att kritiskt granska och ifrågasätta manipulerade budskap i sin vardag.

Läs hela pressmeddelandet

7 juni 2017

PRESSVISNING Propaganda – Risk för påverkan

Den 13 juni är det pressvisning i Stockholm av Forum för levande historias nya utställning ”Propaganda – Risk för påverkan”. Utställningen tar upp kritiskt tänkande, propaganda och påverkan ur ett historiskt och nutida perspektiv. Syftet är att stärka besökarnas förmåga att kritiskt granska och ifrågasätta manipulerade budskap i sin vardag.

Läs hela pressmeddelandet

25 april 2017

Utbildningspaket om livet i kommunistiska DDR

Forum för levande historia släpper idag ett nytt utbildningspaket med kortdokumentär och webbmaterial om livet i diktaturen Östtyskland under kalla kriget. Utbildningspaketet är tänkt att komplettera myndighetens befintliga klassrumsmaterial om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten.

Läs hela pressmeddelandet

31 mars 2017

Västeråslärare fortbildas i rättighetsfrågor

Tisdag den 4 april arrangerar myndigheten Forum för levande historia och Västmanlands läns museum en fortbildningsdag i Västerås om rättighetsfrågor för lärare på högstadiet och gymnasiet. Syftet är stärka lärarnas arbete för allas lika värde i skolan.

Läs hela pressmeddelandet