Press/Media

Forum för levande historias pressansvarige Johan Perwe nås på telefon +46(0)8 723 87 66 alternativt +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden, debattinlägg och artiklar med anknytning till myndigheten och dess ämnesområden. Webbaserade pressklipp från svenska tidningar, tidskrifter och bloggar publiceras kontinuerligt.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

30 augusti 2017

Riksdagsledamöter reser till Auschwitz

I helgen reser 14 riksdagsledamöter till Polen för att lära sig mer om Förintelsens minnesplatser. Med på den unika resan till Auschwitz, Kielce, Treblinka och Warszawa är överlevanden Max Safir, i vars fotspår deltagarna får följa.
Studieresan arrangeras av Forum för levande historia.

Läs hela pressmeddelandet

28 augusti 2017

Höstens Forumkvällar i Stockholm

Under hösten inleder Forum för levande historia en samtalsserie i Stockholm under rubriken Forumkväll. Relevanta samtal och föredrag med anknytning till myndighetens ämnesområden utlovas.

Läs hela pressmeddelandet

23 augusti 2017

Ny produktionschef på Forum för levande historia

Bertil Bäckström har tillträtt som ny chef för produktionsavdelningen på myndigheten Forum för levande historia i Stockholm. Han kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på Kulturparken Småland där han bedrivit ett framgångsrikt publikarbete under flera år.

Läs hela pressmeddelandet

1 augusti 2017

​Minnesstund för Förintelsens romska offer

På onsdag 2 augusti kl. 14.00 hålls en minnesstund för Förintelsens romska offer på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Minnesstunden arrangeras av Sveriges Internationella Roma Filmfestival i samarbete med Forum för levande historia.

Läs hela pressmeddelandet