Kommer snart: SPELAR ROLL


En utställning om de som ser på och de som griper in

Den som går därifrån. Den som inte säger ifrån. Den som genom att inte agera ger legitimitet åt övergrepp. Åskådare har haft en stor betydelse i många historiska händelser, men hade de möjlighet att agera och hur hade historien då sett ut? Trots sin betydelse har åskådaren en undanskymd roll i historieböckerna.

Både i historien och idag ställs människor inför val som avgör om man blir en åskådare. Flera faktorer påverkar de val vi gör. Även om de flesta av oss skulle vilja agera är det få som väljer att gripa in. Vad beror det på? Vilka psykologiska faktorer ligger till grund för vårt agerande?

Utställningen berättar också en annan historia. Historien om de som vägrar vara åskådare och visar att det går att göra ett annat val. Ett val för medmänsklighet och civilkurage.

Vad du väljer spelar roll.


Öppnar i Stockholm 21 september 

Utställningen kommer att visas på Forum för levande historia fr o m 21 september 2018.

Se öppettider här


Workshop för skolklasser - bokning fr o m 6 augusti 2018

För lärare kommer det att gå att boka en kostnadsfri workshop i utställningen för klasser i årskurs 7-9 och gymnasiet. Workshoptiderna kommer att släppas 6 augusti 2018. För att bevaka när vi släpper nya bokningstillfällen, prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss i sociala medier för mer information.

Tid och plats

När:
fredag 21 september 2018 till lördag 15 juni 2019
Var: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Stockholm
För vem: Workshop för årskurs 7–9 och gymnasiet

Denna aktivitet är fullbokad