Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden och debattinlägg.

Pressmeddelanden

17 september 2021

Ny utställning hyllar människorättsförsvarare

"Mod och handling" är en ny utställning om Per Anger-priset, som nu har öppnat på Forum för levande historia. Statsminister Stefan Löfven invigde – och hyllade de som har mod att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati.

Läs hela pressmeddelandet

2 augusti 2021

Romerna – Förintelsens bortglömda offer

Idag den 2 augusti är den europiska minnesdagen för folkmordet på romer under Förintelsen. Man beräknar att uppemot en halv miljon romer mördades. Men folkmordet på romerna är okänt för många – varför är det så?

Läs hela pressmeddelandet

29 juli 2021

Pressinbjudan: Minnesceremoni för romer under Förintelsen

Den 2 augusti kl.14.00 hålls en minnesceremoni för de romer som mördades under Förintelsen. Författaren Majgull Axelsson talar tillsammans med Rosita Grönfors och flera romska representanter.
En ny utställning på temat öppnar samtidigt på Raoul Wallenbergs torg.

Läs hela pressmeddelandet

1 juni 2021

Minskat stöd för antisemitiska attityder

Antisemitiska attityder och föreställningar minskar i samhället. En lägre andel än tidigare instämmer i antisemitiska påståenden. Det visar en ny kartläggning från Forum för levande historia som jämfört utvecklingen mellan 2005 och 2020.

Läs hela pressmeddelandet