Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

12 oktober 2020

​Irakisk kvinnorättskämpe prisas: enstaka intervjutider kvar

Intisar Al-Amyal från Irak tar emot Per Anger-priset torsdag den 15 oktober vid en digital ceremoni i Stockholm. Prisutdelare är kulturminister Amanda Lind. Pristagaren är tillgänglig för intervjuer den 12–13 oktober via länk från Irak.

Läs hela pressmeddelandet

1 oktober 2020

Visas i Malmö: Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige

Utställningen Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige kan nu ses på Malmö stadsarkiv. Brev, fotografier och arkivmaterial skildrar några av de 500 barn som i slutet av 1930-talet kom från Nazityskland till Sverige genom räddningsinsatsen Kindertransport.

Läs hela pressmeddelandet

25 september 2020

Ny rapport: Sveriges agerande under andra världskriget

​En ny studie från Forum för levande historia visar att merparten av dagens svenskar ser positivt på samlingsregeringens agerande under andra världskriget. Sverige anses inte ha varit opportunistiskt, eftersom den svenska regeringen inte hade något annat val än att göra eftergifter till Nazityskland.

Läs hela pressmeddelandet

22 september 2020

Nyanserad bild av Sveriges relation till Förintelsen

I dag öppnar två nya utställningar om Sveriges relation till Förintelsen på Forum för levande historia i Stockholm. Utställningarna ”Sverige och Förintelsen” och ”Vita bussarna - Fotografier av KW Gullers”, bidrar båda två med komplexa och delvis motsägelsefulla berättelser.

Läs hela pressmeddelandet