Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

9 december 2020

Ny rapport: Förintelsens vittnesmål förbisedda av forskare

Trots tillgängliga arkivsamlingar med insamlade vittnesmål och berättelser använder forskare sällan de överlevandes skildringar i vetenskapliga undersökningar. Det visar en ny rapport från Forum för levande historia, författad av historikern Malin Thor Tureby och kulturvetaren Kristin Wagrell som är verksamma vid Malmö universitet och Linköpings universitet.

Läs hela pressmeddelandet

30 oktober 2020

Forum för levande historia stänger tillfälligt för besökare och fortsätter digitalt

Idag den 30 oktober stänger vi tillfälligt våra publika lokaler i Stockholm med anledning av Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd (29 oktober) kring covid-19. Detta gäller till och med den 19 november 2020.

Läs hela pressmeddelandet

12 oktober 2020

​Irakisk kvinnorättskämpe prisas: enstaka intervjutider kvar

Intisar Al-Amyal från Irak tar emot Per Anger-priset torsdag den 15 oktober vid en digital ceremoni i Stockholm. Prisutdelare är kulturminister Amanda Lind. Pristagaren är tillgänglig för intervjuer den 12–13 oktober via länk från Irak.

Läs hela pressmeddelandet

1 oktober 2020

Visas i Malmö: Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige

Utställningen Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige kan nu ses på Malmö stadsarkiv. Brev, fotografier och arkivmaterial skildrar några av de 500 barn som i slutet av 1930-talet kom från Nazityskland till Sverige genom räddningsinsatsen Kindertransport.

Läs hela pressmeddelandet