Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden och debattinlägg.

Pressmeddelanden

1 juni 2021

Minskat stöd för antisemitiska attityder

Antisemitiska attityder och föreställningar minskar i samhället. En lägre andel än tidigare instämmer i antisemitiska påståenden. Det visar en ny kartläggning från Forum för levande historia som jämfört utvecklingen mellan 2005 och 2020.

Läs hela pressmeddelandet

31 maj 2021

PRESSTRÄFF 1/6: direktsänt om antisemitismrapport kl. 09-9.30. Föranmälan krävs till efterföljande frågestund.

SVT direktsänder den 1 juni klockan 09-09.30 då rapportförfattarna presenterar kartläggningen. Den efterföljande frågestunden från klockan 9.30-10.00 kommer inte att sändas i SVT utan fortsätter via Zoom. För att delta i frågestunden vänligen föranmäl dig till press@levandehistoria.se eller till presskontakterna.

Läs hela pressmeddelandet

26 maj 2021

PRESSTRÄFF Ny kartläggning av antisemitiska föreställningar och attityder

Tisdagen den 1 juni presenterar Forum för levande historia en ny rapport om antisemitiska föreställningar och attityder i Sverige 2005 och 2020. Syftet är att öka kunskapen om antisemitism, komplettera tidigare forskning och bidra till en samlad bild av det aktuella läget i samhället. 

Läs hela pressmeddelandet

3 maj 2021

Insamling av minnen för framtiden

Forum för levande historia påbörjar en landsomfattande insamling av minnen kopplade till Förintelsen med anknytning till Sverige. Främst vänder vi oss till de överlevande, deras barn och barnbarn som bär på en berättelse om Förintelsen.

Läs hela pressmeddelandet