Silvia Ernhagen ny kommunikationschef på Forum för levande historia

06 February 2020

I mars tillträder Silvia Ernhagen som kommunikationschef på myndigheten Forum för levande historia. Hon kommer närmast från en tjänst som vd för stiftelsen Hungerprojektet.

Silvia Ernhagen har lång erfarenhet av arbete med kommunikation i organisationer som på olika sätt arbetar med mänskliga rättigheter. Närmast kommer hon från en tjänst som vd för biståndsorganisationen Hungerprojektet som med kvinnor i fokus arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom. Dessförinnan har hon arbetat som kommunikations- och påvekanschef på Bris och som presschef på Folkhälsomyndigheten.

– Jag är väldigt glad att Silvia Ernhagen nu blir delaktig i vårt viktiga arbete med att nå ut till våra målgrupper runt om i landet, säger Ingrid Lomfors, överintendent vid Forum för levande historia.

Forum för levande historia har i uppdrag att vara ett nationellt forum som ska främja demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen.

– Jag ser fram emot att få vara med och driva myndighetens viktiga uppdrag framåt. Frågor om demokrati och rasism är mer aktuella än någonsin och det känns oerhört angeläget att komma ut i dessa till en bred publik, säger Silvia Ernhagen.

Silvia Ernhagen tillträder i mitten av mars.

Läs också: