Att arbeta mot rasism och motverka hatbrott – nya avsnitt i podden Prata rasism

27 May 2020

Vad gör myndigheter, kommuner, skolor och arbetsgivare för att motverka rasism och hatbrott? I fem nya avsnitt fokuserar Forum för levande historias podd Prata rasism på vad offentlig sektor kan göra i arbetet mot rasism.

Vi får höra samtal med representanter från myndigheter, kommuner, universitet och civilsamhället om arbete mot rasism på nätet, i skolan, i kommuner och som arbetsgivare. Utgångspunkt för samtalen är personliga berättelser om rasism, diskriminering och hatbrott samt arbetet som genomförs inom regeringens nationella plan Samlat grepp mot rasism och hatbrott.

De nya poddavsnitten är en serie om fem och har tagits fram som en del av Forum för levande historias uppdrag att samordna den nationella planen mot rasism och fortbilda offentliganställda i frågor om rasism i historien och i dag.

- Poddserien vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta mot rasism, men vi tror att de är av särskilt intresse för personer som arbetar i offentlig sektor. Vi vill sprida kunskap om det arbete som redan bedrivs i offentliga verksamheter och bidra till att korta startsträckan för de som vill sätta igång, säger Caroline Källner, avdelningschef på Forum för levande historia.

De första två avsnitten i serien finns att lyssna på nu. Därefter publiceras ett nytt avsnitt per vecka.

Podden Prata rasism innehåller även tidigare avsnitt där sex olika forskare ger sina perspektiv på vad rasism är.

Du hittar podden på levandehistoria.se och där poddar finns.

Läs också: