Om webbplatsen

www.levandehistoria.se är myndigheten Forum för levande historias webbplats. Syftet med webbplatsen är att på ett tydligt och tillgängligt sätt presentera information om oss och vår verksamhet för våra målgrupper.

Webbplatsen är uppdelad i tre huvuddelar

Utöver dessa delar finns filmrum, pressinformation samt information om utställningar och aktiviteter.

Webbplatsen är utvecklad tillsammans med webbyrån Bazooka.
Publiceringsverktyg (CMS) är drupal. Den senaste versionen av webbplatsen publicerades juni 2013. 
Webbplatsen har funnits sedan våren 2004.

Info om kakor (cookies)

www.levandehistoria.se använder vi kakor (cookies). Kakor är små filer som sparas i din dator när du besöker webbplatsen. Några av kakorna behövs för att webbplatsen ska fungera korrekt. De finns redan sparade på din dator. Andra kakor används för att förbättra och förenkla för dig som användare.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar i alla vanliga webbläsare som Firefox, Internet Explorer, Chrome och Safari. I äldre versioner, som till exempel Internet Explorer 7, kan formgivningen påverkas men innehållet och informationen är detsamma som i nyare versioner.

På webbplatsen finns pdf:er. För att öppna eller ladda ned dessa behöver du programmet Acrobat Reader. Flera av pdf:erna i materialet Uppdrag: Demokrati är tunga och innehåller ljud och film. Om visningen inte fungerar i webbläsaren, välj då att ladda ned dessa på din dator för bättre visning.

Fílmvisningen i webbplatsens filmrum påverkas av hastigheten på din internetkoppling. Vid lägre hastighet kan filmen behöva laddas innan eller under visning.

Tillgänglighet

Webbplatsen är utvecklad enligt E-delegationens riktlinjer för offentliga webbplatser.

Vår ambition är att innehållet på webbplatsen ska var tillgängligt för så många som möjligt:

  • Lyssna-funktion: Du kan välja att få innehållet på webbplatsen uppläst. Lyssna-symbolen finns i sidhuvudet högst upp till höger.
  • Lättläst: Myndighetens uppdrag och verksamhet finns beskrivet på våra lättlästa sidor. Du hittar lättläst-symbolen i sidhuvudet högst upp till höger.
  • Engelska sidor: På våra engelska sidor finns material och verksamhet riktat till våra internationella samarbetsparter.
  • Responsiv design: Formgivningen är responsiv och kan anpassas till olika enheter och skärmstorlekar.
  • Dela-funktion: textsidor på webbplatsen kan skrivas ut, mejlas och delas på facebook och twitter.
  • Anpassa storlek på text: Textstorleken kan i de flesta moderna webbläsare ändras genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet eller Ctrl-tangenten samt trycka på +/- tecknen. Du kan även ändra textstorlek i webbläsarens menyer.

Källor

Fakta- och fördjupningstexterna på webbplatsen är skrivna av olika experter på ämnet. Skribent och referenser står skrivet i anslutning till respektive text.

Upphovsrätt kring materialet på webbplatsen

Forum för levande historia äger inte upphovsrätten till bilderna på webbplatsen. Vi har avtal om hur bilder på webbplatsen får nyttjas, men det är alltid den enskilde fotografen som har upphovsrätten. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering  pressbilder.

Om bilder ingår i material för klassrummet får de användas i arbete med det specifika materialet.

Filmer som finns i vårt filmrum kan visas, i t ex. klassrummet, delas eller bäddas in. Däremot är det inte tillåtet att ladda ned och spara kopior, om inte det står i texten som hör till filmen. 

Kontaktuppgifter

Har du frågor om webbplatsen? Kontakta webmaster@levandehistoria.se