Regler för kommentarer

Vi vill gärna att det ska vara högt i tak för diskussion på våra sociala medier så som facebook, instagram, twitter eller andra plattformar, men tänk på att hålla en god ton. Vi tillåter inga personangrepp och eller nedsättande generaliseringar av individer eller grupper. För ett bra och seriöst diskussionsklimat finns regler du måste följa:

1. Det är inte tillåtet med:

  • kommersiella budskap eller spam.
  • svordomar och obscena ord.
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden.
  • hot, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner.
  • länkning till ovanstående.
  • att låtsas vara någon annan än den man är, till exempel genom att använda någon annan persons riktiga namn, eller anta flera identiteter i en diskussion.

2. Din kommentar ska hålla sig till ämnet.

3. Det är tillåtet att använda länkar som fördjupning eller som källhänvisning i inlägg, men andra besökare ska inte behöva följa länkar för att förstå vad kommentaren handlar om. Ren länkpostning är därför inte tillåten.

4. Kommentarer som bryter mot någon av dessa regler raderas.

5. Anser du att någon bryter mot dessa regler, använd ”anmäl”-knappen på de plattformar där det finns en sådan.

6. Synpunkter på modereringen ska inte skrivas i kommentarsfälten. De ska istället mailas till webmaster@levandehistoria.se

7. De inlägg du skriver kommer att kunna läsas av alla.

8. Kommentarer eller inlägg får heller inte bryta mot svensk lag, uppmana till brott, innehålla personangrepp eller nedsättande generaliseringar om andra, vare sig individer eller grupper.

Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till info@levandehistoria.se