Vi söker en pedagog

Forum för levande historia söker en pedagog.

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet. Vårt uppdrag är att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen. Myndigheten har särskilt till uppgift att informera om Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten, samt att sträva efter att stärka människors vilja att aktivt verka för alla människors lika värde.

Med både beprövade och innovativa arbetssätt inom pedagogik och kultur i form av seminarier, föreläsningar, workshops, konstprojekt, utställningar med mera strävar vi efter att bidra till att skapa reflektion, dialog och lärande om historia och nutid.

Vårt kontor och vår publika lokal finns i Gamla stan, Stockholm men verksamheten bedrivs i hela landet.

Vi söker

Vi söker nu en pedagog som kommer att arbeta i myndighetens utställningar i Gamla Stan. Huvudsakligen kommer du att genomföra workshoppar (á 2h). Du ingår i avdelningen för program och produktion som består av ca 9 personer.

Tjänsten är på heltid och en tillfällig anställning t.o.m. 2020-12-31.

Om tjänsten

Nu söker vi en erfaren pedagog som ska arbeta med att genomföra workshopps och utveckla material till elever i årskurs 4-6. I tjänsten ingår även att genomföra workshopps för elever i årskurs 7-9 samt gymnasiet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Genomföra workshopps och delta på fortbildningar
  • Utveckla pedagogiskt material till elever i årskurs 4-6

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, måndag-fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning eller annan för uppdraget relevant pedagogisk utbildning.

Du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som pedagog eller med utveckling av läromedel. Du har god kännedom om hur den svenska skolan och utbildningssektorn styrs genom till exempel läroplaner och kursplaner.

Du är trygg i dig själv och trivs med att leda samtal och diskussioner. Du trivs med att genomföra workshopps.  Den vi söker behöver ha en hög samarbetsförmåga men också ett stort eget driv och initiativförmåga.

Det är meriterade om du har arbetat med frågor som relaterar till myndighetens uppdrag att stärka arbetet för demokrati och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsens historia samt har erfarenhet av arbete mot eller inom olika skolformer.

Forum för levande historia strävar efter en jämn könsfördelning och vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Eftersom vi är en liten organisation kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, framförallt på förmågan att samarbeta. Vi förutsätter att du delar våra värderingar kring demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter.

Tillträde

Tillträde snarast efter överenskommelse. Tjänsten är en tillfällig anställning t.o.m. 2020-12-31. Tillsättandet av tjänsten är beroende av kommande regeringsuppdrag på området.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@levandehistoria.se senast
den 9 april 2020. Ange diarienummer 2020/65 i ansökan.

Eventuella frågor besvaras av Erika Aronowitsch, avdelningschef program och produktion, 08-723 87 54, erika.aronowitsch@levandehistoria.se. Samtal från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.