Vi söker en projektadministratör

Forum för levande historia söker: Projektadministratör

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet. Vårt uppdrag är att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen. Myndigheten har särskilt till uppgift att informera om Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten, samt att sträva efter att stärka människors vilja att aktivt verka för alla människors lika värde.

Med både beprövade och innovativa arbetssätt inom pedagogik och kultur i form av seminarier, föreläsningar, workshops, konstprojekt, utställningar med mera strävar vi efter att bidra till att skapa reflektion, dialog och lärande om historia och nutid. Vårt kontor och vår publika lokal finns i Gamla stan, Stockholm men verksamheten bedrivs i hela
landet.

Vi söker nu en erfaren projektadministratör för en tidsbegränsad anställning på heltid fram till 2020-12-31. Tjänsten är placerad på avdelningen för uppdrag och forskningssamordning som har ca tio anställda.

Om tjänsten 

I din roll som projektadministratör arbetar du med att genomföra koordinerande och administrativa delar i större projekt och löpande verksamhet som myndigheten bedriver. Arbetet innefattar bland annat att stödja projektledare med administration kopplat till bland annat externa aktiviteter och större evenemang. Det innefattar arbetsuppgifter som att boka lokaler, catering, resebokningar och liknande. Du kommer att hantera inbjudningar, anmälningar och uppföljningsarbete i form av minnesanteckningar, utskick av enkäter, sammanställa och analysera utvärderingar.

Vi är en liten arbetsplats och arbetet kräver en förmåga att vara flexibel och prioritera arbete utifrån verksamhetens behov. I den här rollen kommer du främst arbeta med myndighetens internationella verksamheter som bland annat innefattar arbetet med Per Anger-priset, regeringens internationella pris till människorättsförsvarare som delas ut årligen i oktober.

Den vi söker 

Vi söker dig som är en noggrann, kvalitetsmedveten och nyfiken administratör med förmågan att driva på och utveckla effektiva arbetssätt och rutiner för dig själv och dina kollegor. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och är duktig på att kommunicera både internt och externt. Du trivs med ett varierande arbete och har en utpräglad känsla för service.

För att vara aktuell för tjänsten krävs:

  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Minst två års erfarenhet av att arbeta i en administrativ koordinerande roll med utåtriktad arrangemang.
  • God datorvana med mycket god kunskap i Officepaketet och särskild erfarenhet av Excel.
  • Erfarenhet av avtalsskrivning inom offentlig sektor.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med och intresse för frågor som relaterar till Forum för levande historias uppdrag.


Det är meriterande om du också har erfarenhet av:

  • att skapa rutiner för administration.
  • att skapa enkäter och arbeta med enkätverktyg, till exempel Questback.
  • budgetarbete.
  • att arrangera större publika arrangemang.


Forum för levande historia strävar efter en jämn könsfördelning och välkomnar alla sökande, oavsett könsidentitet eller uttryck. Myndigheten vill även ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Eftersom vi är en liten arbetsplats kommer vi att lägga en stor vikt vid personlig lämplighet, framförallt på samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du delar våra värderingar kring demokrati och alla människors lika värde och rättigheter.

Tillträde 

Önskat tillträde är 2020-03-01. Tjänsten är en allmän visstidsanställning t.o.m. 2020-12-31.
Tillsättandet av tjänsten är beroende av kommande regeringsuppdrag till myndigheten.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@levandehistoria.se senast den 21 februari
2020. Ange diarienummer 2020/32 i ansökan.

Eventuella frågor besvaras av avdelningschef Caroline Källner, 08-723 87 52,
caroline.kallner@levandehistoria.se.
Samtal från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.