Administratör sökes till regeringens pris för mänskliga rättigheter

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet med uppdrag att arbeta för demokrati, tolerans och alla människors lika värde. Myndigheten har särskilt till uppgift att informera om Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Det övergripande syftet är att aktivt stärka viljan att arbeta för alla människors lika värde. Vi har våra lokaler i Gamla stan i Stockholm, där cirka 35 personer arbetar. Vi har ett nationellt uppdrag och är därför verksamma i hela landet. Läs mer på levandehistoria.se.

Administratör sökes till regeringens pris för mänskliga rättigheter

Vi söker en noggrann, organiserad och kompetent administratör. Forum för levande historia delar varje år ut regeringens pris för mänskliga rättigheter, Per Anger-priset. Inför prisveckan i november kommer vinnaren, en internationell människorättsförsvarare till Stockholm och din uppgift blir att tillsammans med en projektledare hålla i logistiken. Arbetsuppgifterna är mångfasetterade och innebär bland annat att delta vid många intressanta möten med beslutsfattare, civila samhället och skolor, men tyngdpunkten ligger på administration.

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

Erfarenhet av att administrera och assistera vid stora publika evenemang.
Hög kunnighet i följande program: Excel, Word, Outlook. Ett plus om du kan Visma, Agresso.
Erfarenhet av att självständigt kunna ta fram avtal och följa upp dem.
Vana av budgetarbete
Kunna kommunicera skriftligt och muntligt på god svenska och engelska. 
Intresse för frågor som rör myndighetens uppdrag.
Serviceinriktad, flexibel och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningstid: 80% från 15 augusti – 14 december 2018

Forum för levande historia strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Därför eftersträvar vi en etnisk och kulturell mångfald bland våra medarbetare samt en jämn könsfördelning.

Välkommen med din ansökan via mejl till jobb@levandehistoria.se senast 2018-05-23. Intervjuer sker löpande så ansök gärna tidigare. Ange diarienummer 2018/127.

Eventuella frågor kan ställas till projektledare Liv Weisberg, 08-723 87 57 eller liv.weisberg@levandehistoria.se.