Till innehåll

Stockholm:"Voices from the Abyss" konsert i Maria Magdalena kyrka

Datum: 

lördag 27 januari -lördag 27 januari

Tid: 

16:00 - 17:00

Plats: 

Bellmansgatan 13, 118 47 Stockholm

Arrangör

Malmö Universitet & Maria Magdalena församling

"Voices from the Abyss" är historien om kamp för överlevnad, flykt och migration ur överlevandes perspektiv. I centrum står vittnesmål, lägerpoesi och berättelser från kvinnorna som lyckades fly från koncentrationslägret i Ravensbrück och som med hjälp av de vita bussarna fick en fristad i Malmö.

I det nyskrivna verket “Voices from the Abyss”, för kör och cello, har Staffan Storm gestaltat dessa gripande texter och människoöden till en utforskande musikalisk resa.

Här belyses minnet av Förintelsen som aktivt förvaltats i arkivprojektet “Witnessing Genocide” vid Lunds Universitet, varifrån texterna till verket hämtats. Projektet är ett samarbete mellan Malmö och Lunds universitet.

Ensemble Syd är en professionell vokalensemble baserad i Skåne. Fokus finns i den samtida nordiska repertoaren med inriktning mot angelägna körverk som placerar körmusicerandet på regionens professionella musikscen.

I samband med konserten kommer även tre olika videoverk att släppas i digital form. Verken baseras på på musiken och arkivprojektet ”Witnessing Genocide” (Lunds Universitet) och upphovsmännen är tre studenter från utbildningen för visuell kommunikation på Malmö universitet.

Konserten ges i Maria Magdalena kyrka, Stockholm, klockan 16.00 den 27e januari.

Medverkande:
Ensemble Syd
Cello - Mattias Rodrick
Recitatör - Lena T. Hansson
Dirigent – Daniel Hansson

Varmt välkomna!