Till innehåll

ÖGONVITTNEN på Malmö stadsteater. Föreställning med efterföljande samtal

Datum: 

lördag 27 januari -lördag 27 januari

Tid: 

14:00 - 15:30

Plats: 

Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö

Målgrupp

Föreställningen den 27 jan är öppen för allmänheten. Under spelperioden har vi både skolföreställningar och offentliga föreställningar. För mer info besök malmostadsteater.se

Stefan Zablocki och Lea Gleitman överlevde Förintelsen – Ögonvittnen är baserad på deras verkliga livsberättelser. En teaterföreställning som levandegör vittnesskildringar från Förintelsen och ger dem nytt liv genom skådespeleri, 3D-ljud och projektioner.

Föreställningen den 27 jan följs av ett samtal mellan Sara Cronberg och Jan Mark om att skapa teater av verkliga livsberättelser och mötet med den unga publiken. Sara Cronberg är regissör till föreställningen Ögonvittnen. Jan Mark är dramaturg och har gjort flera intervjuer med överlevande från Förintelsen och arbetat med dessa ögonvittnesskildringar för litterära och dramatiska gestaltningar.

Ögonvittnen spelas 25 jan-21 feb 2024 på STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö i samarbete med Altitude Meetings. Tack till Moll Wendén, Tune AB och Castellum, som möjliggör att föreställningen kan spelas i STUDIOs lokaler.

ÖGONVITTNEN

Av Lea Gleitman och Stefan Zablocki
Spelas på STUDIO Blackbox 25 januari – 21 februari 2024.
Idé och koncept: Bombina Bombast och Sara Cronberg

Bearbetning: Emma Bexell

 Stanišić
Regi: Sara Cronberg


Video: Stefan Bexell Stanišić

Ljud: Tim Bishop


Ljus: Sven-Erik Andersson


Mask: Siv Nyholm

I ROLLERNA
LEA – Malin Karlsson

STEFAN – Markus Berg