Under ett vackert tyg

Faktaskriften "Under ett vackert tyg - ett fasansfullt samhällsexperiment i Kambodja" börjar med en beskrivning av Kambodja, både kulturellt och historiskt. Läsaren får sedan följa hur en tvåtusenårig kultur vittrar ned och hur dess befolkning utsätts för de mest bestialiska prövningar, för att ge plats för Demokratiska Kampuchea.

Läsaren får kännedom om det persongalleri som idag figurerar i nyhetssändningar om tribunalen i Kambodja. Faktaskriften är en lättillgänglig men faktafylld beskrivning av det politiska spelet mellan stormakterna Kina, dåvarande Sovjetunionen samt USA och hur de påverkar händelseförlopppet för Kambodja.

"Under ett vackert tyg" är skriven av professor David Chandler som vistades i Kambodja på 1960-talet, där han arbetade som vice konsul med ansvar för språkfrågor vid amerikanska ambassaden i Phnom Penh. Han har senare ägnat en stor del av sin akademiska karriär åt Sydostasien.

Skriftens illustrationer är gjorda av Bou Meng, en av de få personer som överlevde vistelsen i det ökända fängelset Tuol Sleng.

Beställ

Varan finns inte i lager.

Ladda ner

Ladda ner Under ett vackert tyg (1 MB)
Ladda ner Beneath a beutiful piece of cloth (320 KB)

Relaterat material