Hédi Fried och Stina Wirsén - historien om Bodri

Hédi Fried överlevde Förintelsen och i över trettio år har hon rest runt i svenska skolor och berättat om sina erfarenheter. I boken Historien om Bodri vänder hon sig till de yngre barnen.

Historien om Bodri handlar om Hédi Frieds egna upplevelser av Förintelsen. Det är en berättelse om grymhet och sorg men också om kraft och om hopp, skildrat genom kärleken till hunden Bodri. Boken är ett samarbete med illustratören Stina Wirsén. 

Från boken:
”Hédi älskar sin hund Bodri och sin bästa vän Marika. Bandi, Marikas hund, älskar hon också. De klättrar och springer, leker och lever i frihet i den lilla staden de bor i. En dag får de höra talas om en elak man, som har mycket makt, han bestämmer i sitt land och har börjat bestämma över fler länder. Han heter Adolf Hitler.”

Genom ett samarbete mellan företaget Axel Johnson, bokförlaget Natur & Kultur och Forum för levande historia har lågstadieskolor i samband med höstterminstarten 2020 kunnat beställa boken kostnadsfritt via utbudet.se. Dessa exemplar är nu slut.

Till boken finns ett lässtöd framtaget av Natur & Kultur för att underlätta lärares användning av boken i undervisningen.