Kalendariet

april 2021

20
april
2021
Digitalt

Lärarfortbildning: Demokrati pågår

Välkommen att delta på en fortbildning om vad demokrati innebär och vilka byggstenar som behövs för ett demokratiskt samtal. Syfte är att väcka idéer, visa resurser och lyfta arbetssätt som kan användas i klassrummet. Ta del av och bidra till erfarenhetsutbyte lärare emellan av undervisning om demokrati för elever i årskurs 4 - 6.

21
april
2021
Digitalt
21
april
2021
Digitalt på nätet

Prisceremoni: Per Anger-priset 2021

Per Anger-priset är regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati. Priset delas ut årligen av Forum för levande historia.

I år tilldelas priset den sydafrikanske människorättsaktivisten S’bu Innocent Zikode.

Digital livesänd prisceremoni där årets pristagare tar emot sitt pris av kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Konferencier är Marika Griehsel, tidigare SVT:s korrespondent i Afrika i 15 år.

27
april
2021
Digitalt

Fortbildning med Yad Vashem: om judiskt motstånd under Förintelsen

Välkommen till en digital fortbildning med föreläsare från Yad Vashem om själsligt och beväpnat motstånd under Förintelsen. Fortbildningen inkluderar även en virituell guidning av museet Yad Vashem. 

Yad Vashem är en israelisk myndighet, monument, arkiv, forskningscentrum och utbildningsinstitution för hågkomst av Förintelsens offer och hjältar.

juni 2021

10
juni
2021
Digitalt på nätet

Forumträff: Antisemitism och islamofobi i dag

Inom ramarna för det statliga myndighetsnätverket mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott erbjuder Forum för levande historia träffar som är en blandning av erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. 

Årets andra forumträff handlar bland annat om vilka likheter och skillnader som finns mellan antisemitism och islamofobi.

Forumträffarna vänder sig till anställda vid statliga myndigheter.

Forumträffen genomförs digitalt via Zoom. Länk till träffen skickas ut till de som är anmälda när det närmar sig.

september 2021

01
september
2021
Oslo

Kurs i Oslo om Förintelsen i Norge under andra världskriget

Tyvärr är denna fortbildning fullbokad, så även reservlistan. Välkommen att ta del i någon av våra andra fortbildningar som du hittar här.

På grund av coronaviruset är kursen framflyttad, ett nytt datum kommer bestämmas så snart när läget runt pandemin tillåter. Du som sedan tidigare har fått information om att du är antagen eller uppsatt på reservlista behåller din plats, och kommer via mejl få besked om när nytt datum bestämts.