Samtalskväll: Så blev Förintelsen svensk historia

onsdag 9 juni 2021, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Digitalt

Sverige ska få ett nytt statligt museum om Förintelsen. När en nation skapar ett museum är det för att betona vad av historien som anses värdefullt att bevara och särskilt viktigt att minnas. Hur vi hanterar vår historia säger mycket om den tid vi lever i. Men hur formades bilden av Sverige och Förintelsen, i litteratur, film, media, politik och debatt, och hur har den förändrats under åren sedan andra världskriget? Om det handlar denna samtalskväll.

Medverkar gör historikerna Klas-Göran Karlsson och Karin Kvist Geverts, föreståndare för Svenska institutet för Förintelseforskning samt författaren och journalisten Göran Rosenberg, i höst aktuell med boken Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek.

Moderator: Lars M Andersson.

Samtalskvällen genomförs i samarbete med Svenska institutet för Förintelseforskning.

Om samtalsserien

Våra samtalskvällar fortsätter på temat Sverige och Förintelsen, men nu med fokus på några av de möten som gör Förintelsen till en del av svensk historia.

Två sätt att delta

  1. Anmäl dig till webbinariet nedan, så skickar vi dig en seminarielänk när det närmar sig. Då har du möjlighet att delta i en högre grad genom att till exempel ställa frågor. 
  2. Följ livesändningen av webbinariet på sidan du befinner dig på eller på vår facebooksida.

Tid och plats

När: onsdag 9 juni 2021, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Digitalt
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan:

Webbinariet kommer att spelas in i zoom-mötet, genom att delta ger du ditt godkännande till det. Välkommen att anmäla dig nedan.