Samtalskväll: Minnen och föremål - Tre berättelser från Förintelsen

onsdag 29 september 2021, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Stockholm och digitalt

Till Forum för levande historia kommer nu en strid ström av föremål från personer som överlevt Förintelsen, eller vars anhöriga gjort det. Vad är det för föremål och vad berättar de för historia? Johan Landgren, som leder Forum för levande historias arbete med insamling av föremål som ska utgöra samling vid Sveriges museum om Förintelsen, berättar om hur arbetet fortskrider. Medarbetarna Margrit Wettstein, Erik Broberg och Johan Perwe har valt ut var sitt föremål och berättar den fängslande historien som det bär på.

För dig som har möjlighet att närvara på plats ges tillfälle att träffa arbetsgruppen att höra mer om hur det går till att skänka och berätta om egna eventuella föremål som kan vara intressanta i sammanhanget. Du kan delta på två sätt: på plats i våra lokaler i Gamla stan i Stockholm eller via livesändning på startsidan här på webben och vår Facebook-sida.

För att minimera smittorisken följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd samt regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det innebär att antalet besökare är begränsat samt att lokalen är anpassad för att möjliggöra avstånd mellan besökare. Som besökare har du ett personligt ansvar att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19.

Stanna hemma vid minsta symptom och undvik trängsel i lokalen. 

Om du är intresserad av att bidra med föremål eller dokument till insamlingen från Förintelsen kontakta minnen@levandehistoria.se. Mer info om att bidra hittar du här.

Tid och plats

När: onsdag 29 september 2021, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan:

För att ta del av evenemanget fysiskt på plats behöver du anmäla dig längre ner på sidan (för att följa livesändningen här på sidan eller på Facebook behövs ingen anmälan).

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget