Samtalskväll: Konst, minneskultur och kollektiva trauman

onsdag 22 april 2020, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Livesänds på Forum för levande historias facebooksida

Konst har stor betydelse för strävan efter att hålla minnet av Förintelsen vid liv. Den kan också spela en roll för att förstå och bearbeta kollektiva trauman, som efter Tsunamin eller terrordådet på Utöya.

Konstvetaren Tanja Schult har forskat på minneskultur med utgångspunkt i Förintelsen. Hon medverkar tillsammans med Sveriges radios konstkritiker Mårten Arndtzén i ett samtal om hur vi gör för att hålla minnet av det mycket smärtsamma levande. Moderator är författaren och kulturjournalisten Anders Rydell.

Samtalskvällen sänds live via vår facebooksida. Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt.
 


Tre kvällar om minne 

Efter andra världskriget har det pågått ett intensivt arbete med att samla och förmedla kunskap och vittnesmål från Förintelsen. En viktig drivkraft har varit övertygelsen om att genom att minnas historien kan vi förhindra att den upprepar sig. 

Men vad är egentligen ett minne? Och vilken roll spelar minnen i våra liv och för våra samhällen? Under våren utforskar Forum för levande historia minnet. Det djupt personliga och det gemensamma. I en serie med tre samtalskvällar möts perspektiv från forskning, konst och litteratur.


Med anledning av Coronaviruset

Här uppdaterar vi information om hur vi hanterar risken för det nya coronaviruset.

Tid och plats

När: onsdag 22 april 2020, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: På Forum för levande historias facebooksida
För vem: Alla
Anmälan:

Samtalskvällen sänds live via vår facebooksida. Om du vill kan du anmäla dig nedan så påminner vi dig när det närmar sig samt skickar en länk till den inspelade versionen efteråt.