Samtalskväll: En svensk kibbutz i Förintelsens skugga

onsdag 24 mars 2021, kl. 17:30 till kl. 18:30 - Digitalt

Sommaren 1939 anländer sextio judiska ungdomar från Tyskland till Hälsingegården utanför Falun där de ska lära sig jordbruk som ett steg mot sina drömmars mål, en kibbutz i det blivande Israel. Kriget bryter ut och de blir kvar i Sverige medan livet för familjer, släkt och vänner i Tyskland blir allt svårare.Författarna Carola Hansson och Kaj Schueler är båda aktuella med böcker om denna svenska kibbutz i Förintelsens skugga. Kaj Schuelers har skrivit En kibbutz i Dalarna som ett sätt att förstå sin familjs historia, medan Carola Hansson med Minnestrådar närmat sig historien genom romankonsten. Moderator, Svante Weyler, mångårig bokförläggare och ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA.

Om samtalsserien

Våra samtalskvällar fortsätter på temat Sverige och Förintelsen, men nu med fokus på några av de möten som gör Förintelsen till en del av svensk historia. Se även samtalet: Samtalskväll: Främlingar på tåg. Vad Sverige visste om Förintelsen?

Två sätt att delta

  1. Anmäl dig till webbinariet nedan, så skickar vi dig en seminarielänk när det närmar sig. Då har du möjlighet att delta i en högre grad genom att till exempel ställa frågor. 
  2. Följ livesändningen av webbinariet på sidan du befinner dig på eller på vår facebooksida.

Tid och plats

När: onsdag 24 mars 2021, kl. 17:30 till kl. 18:30
Var: Digitalt
För vem: Alla är välkomna!
Anmälan:

Webbinariet kommer att spelas in i zoom-mötet, genom att delta ger du ditt godkännande till det. Välkommen att anmäla dig nedan.