Samtal med årets Per Anger-pristagare Anabela Lemos

tisdag 29 mars 2022, kl. 17:00 till kl. 18:00 - Stockholm och digitalt

We Effect bjuder in till ett samtal med vinnaren av Per Anger-priset 2022. För första gången går priset till en miljöförsvarare. Hör Anabela Lemos berätta om sitt liv och livsfarliga arbete för klimatet, miljön och alla människors lika rättigheter i Moçambique.

Per Anger-priset är regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati. Forum för levande historia har i uppdrag att årligen dela ut priset. Årets pristagare har nominerats av biståndsorganisationen We Effect.

Anmälan

Antalet platser är begränsat. Läs mer och anmäl dig här. Samtalet livesänds och kan ses digitalt på We Effects Facebook-sida.

Program

Anabela Lemos prisas för sitt modiga och mångåriga arbete med att stoppa miljö- och klimatförstörande projekt. Hur kan vi i Sverige agera för att försvara de som kämpar för planeten med livet som insats? Hur ska investeringar göras hållbara för både människor och miljö?

Samtalet med Anabela Lemos modereras av Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect, och följs av ett panelsamtal med:

Mette Sunnergren, Sveriges ambassadör i Moçambique
Anders Lago, vice ordförande, We Effect
Caroline Källner, t f överintendent, Forum för levande Historia
Caroline Sundin, hållbarhetsanalytiker, Swedbank Robur

Per Anger-priset instiftades 2004 för att uppmärksamma de insatser diplomat Per Anger gjorde under andra världskriget då han räddade ungerska judar undan Förintelsen.

Läs mer om Per Anger-priset och årets pristagare på levandehistoria.se

Tid och plats

När: tisdag 29 mars 2022, kl. 17:00 till kl. 18:00
Var: Ekonomiska museet, Narvavägen 13-17
För vem: Alla