Programkväll: Övergrepp och folkmord under det Osmanska riket 1915-1916

torsdag 28 november 2019, kl. 18:00 till kl. 20:30 - Stockholm

Välkommen till programkvällen Övergrepp och folkmord under det Osmanska riket 1915 - 1916.

Under programkvällen deltar vår internationella gäst Dr. Ümit Kurt, därför hålls programmet på engelska. Hur ser kunskaperna om detta folkmord ut i Sverige? Vilka likheter finns det mellan förnekelse av det här folkmordet jämfört med förnekelsen av Förintelsen? Det är några av kvällens frågor.
Alla är välkomna men föranmälan krävs. Fri entré! 

OM FÖRELÄSARNA
Ümit Kurt
är historiker från Istanbul vars expertområde är det Osmanska väldets samhällsstrukturer. För närvarande är han gästföreläsare vid University of Jerusalem och Tel Avivs universitet.

Svante Lundgren är docent i religionshistoria med fokus på judisk-kristna relationer samt kristna minoriteter i Mellanöstern, på Lunds universitet.

Maria Karlsson är historiker med ett specialintresse av förnekelse av Förintelsen i jämförelse med förnekelse av folkmordet på armenier.

Vahagn Avedian är historiker och har nyligen publicerat boken Knowledge and Acknowledgement in the Politics of Memory of the Armenian Genocide.

Moderator: David Gaunt är professor på Södertörns högskola. Han har i flera publikationer fördjupat sig i den historia som ledde fram till de katastrofala händelserna i det Osmanska riket.

Tid och plats

När: torsdag 28 november 2019, kl. 18:00 till kl. 20:30
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla
Anmälan:

Evenemanget är gratis men anmälan är obligatorisk, se längre ned på sidan.

 

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget