Till innehåll

Nätverksträff: Vilken är bildningens roll i demokratin?

Hur mår svensk demokrati och vilken roll har bildningen i demokratin? Välkommen till en digital nätverksträff för Statens demokratinätverk. Träffen är öppen för alla som jobbar inom staten.

Datum: 

torsdag 23 maj -torsdag 23 maj

Tid: 

09:00 - 12:00

Plats: 

Digitalt via Zoom

Kategorier: 

  • Kompetensutveckling

Hur mår svensk demokrati och vilken roll har bildningen i demokratin?

Hör filosofen Åsa Wikforss och idéhistorikern Sverker Sörlin i ett samtal om demokrati och bildning. Vi pratar om läget för svensk demokrati med Fredrik Malmberg, direktör för Institutet för mänskliga rättigheter, och Folkbildningsrådets tf generalsekreterare Mats Bernerstedt ger sin bild av utmaningar för demokratin kopplat till bildning. Vi möter Myndigheten för psykologiskt försvar i ett samtal om informationspåverkan och vi pratar klarspråk med Myndigheten för delaktighet.

Träffen hålls inom ramen för Statens demokratinätverk, ett nätverk för statliga myndigheter som samordnas av Forum för levande historia. Träffen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. Se program nedan.

För vem?

Du kan anmäla dig om du jobbar på en statlig myndighet.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 17 maj.

Nätverksträffen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. Länk till Zoom skickas ut när det närmar sig till de som är anmälda.

Vid frågor, vänligen mejla till demokrati@levandehistoria.se

Upptäck fler evenemang