Till innehåll

Nätverksträff: Kan insatser för demokratin också motverka den?

Välkommen till en nätverksträff där vi fördjupar oss i hur arbete för demokratin i sig kan utmana den.

Datum: 

onsdag 15 november -onsdag 15 november

Tid: 

09:00 - 12:00

Plats: 

Digitalt via Zoom

Kategorier: 

  • För myndigheter

Riskerar vår strävan efter att upprätthålla goda värden genom arbete för jämställdhet eller mot rasism att skapa en cancelkultur, självcensur och detaljstyrning i det offentliga, och i förlängningen hota det öppna samhälle som vi vill åstadkomma? Har viljan att bedriva offentlig verksamhet på ett effektivt och rationellt sätt där vi kan mäta vad skattepengar går till gjort politiker till administratörer och begränsat det demokratiska utrymmet?

Under den här nätverksträffen fördjupar vi oss i forskares perspektiv på hur arbete för demokratin i sig kan utmana den. Vi kommer också att fördjupa oss i några lärdomar när det gäller demokrati som vi statsanställda kan dra från Europas 1900-talshistoria av tyranni.

Vi får en hälsning från ministern med ansvar för demokratifrågor och vi får höra om Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors arbete på området.

Träffen hålls inom ramen för Statens demokratinätverk, ett nätverk för statliga myndigheter som samordnas av Forum för levande historia. Träffen hålls digitalt via Zoom. Se program nedan.

För vem?

Träffen är öppen för alla som jobbar på statlig myndighet.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 8 november. 

Nätverksträffen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. Länk till Zoom skickas ut när det närmar sig till de som är anmälda.

Vid frågor, vänligen mejla till demokrati@levandehistoria.se

Sista anmälningsdag har passerat.

Upptäck fler evenemang