Min okända historia

onsdag 25 maj 2022, kl. 17:30 till kl. 19:00 - Stockholm och digitalt

Tecknarna och författarna Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger samtalar utifrån sina böcker ”När vi var samer” och ”Ihågkom oss till liv”. Var med på plats eller digitalt.

För att delta på plats i Forum för levande historias lokaler på Stora Nygatan i Stockholm anmäl dig här via formuläret nedan. Samtalet livesänds och kan ses både i detta Facebook-event och här på denna sidan. Du kan även ta del av samtalet i efterhand. 

Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger är aktuella med var sin släkthistoria i serieform där de själva är huvudpersoner och läsaren får följa deras sökande efter sanningen om sin släkts öde. Deras släkthistorier är också större berättelser om rasism och förtryck. Joanna Rubin Drangers bok ”Ihåg kom oss till liv” handlar både om judiskt liv i Sverige och om hur hennes släkt drabbats av Förintelsen. Mats Jonsson tecknar de svenska samernas och Sveriges koloniala historia i ”När vi var samer”. Möt dem i ett samtal om den gemensamma erfarenheten att efterforska, teckna och skriva fram en tystad och bortglömd historia. Moderator är Erika Hedenström, Forum för levande historia. 

Visning av utställningen Familjen som försvann

Utställningen Familjen som försvann, baserad på Joanna Rubin Drangers bok Ihågkom oss till liv, visas just nu på Forum för levande historia. I samband med samtalskvällen finns möjlighet att delta i en visning 16.30-17.00. Ingen föranmälan krävs för visningen. 

Tid och plats

När: onsdag 25 maj 2022, kl. 17:30 till kl. 19:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Alla är välkomna!

Denna aktivitet är fullbokad