Lärarträff om mänskliga rättigheter i Jönköping

tisdag 12 mars 2019,
kl. 13:30 till kl. 17:00
- Jönköping

Den 12 mars bjuder Forum för levande historia och Jönköpings läns museum in till en lärarträff med föreläsning om Mänskliga rättigheter – mänskliga skyldigheter? Perspektiv på individuellt ansvar. Frida Nilsson, Lunds universitet föreläser och efter det ges tillfälle för erfarenhetsutbyte. Vi bjuder på tilltugg.

Målgrupp är lärare som undervisar på grundskolan, gymnasiet, folkhögskolor samt övrig personal verksam i skolan eller andra pedagogiska verksamheter.

De lärare som önskar erbjuds att stanna kvar och få mer information om utställningen och klassrumsmaterialet Alla människor! som kommer att visas på Jönköpings läns museum 25/1 – 2/6 2019

I utställningen ingår introduktionsfilm, radioteater, diskussionsfrågor samt ett interaktivt verktyg där eleverna kan skapa kollage runt citat på temat. Eleverna får på ett lättförståeligt, spännande och pedagogiskt sätt konkretisera vad som menas med mänskliga rättigheter och hur detta formuleras i skolans styrdokument. 

Anmälan öppen t o m 10 mars.

Mer information och program hittar du här (öppnas i nytt fönster).

Tid och plats

När: tisdag 12 mars 2019,
kl. 13:30 till kl. 17:00
Var: Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2
För vem: Lärare som undervisar på grundskolan, gymnasiet, folkhögskolor samt övrig personal verksam i skolan eller andra pedagogiska verksamheter.

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget