Lärarkväll

tisdag 22 mars 2022, kl. 17:00 till kl. 20:00 - Stockholm

LÄRARKVÄLL

Denna historiska lärarkväll i Gamla stan i Stockholm inleds på Forum för levande historia och fortsätter sedan efter en kortare stadsvandring på Judiska museet. Du får bland annat ta del av guidade visningar av våra utställningar om Sverige och Förintelsen samt det judiska kulturarvet genom den svenska historien.

Lärarkvällen är öppen för alla lärare på högstadiet, gymnasiet och vuxenundervisning. Det kommer att bjudas på frukt, godis och wraps/smörgåsar samt dryck.

 

 Program 

Kl. 17.00 Välkomnande och kort presentation av kvällens program. 

Vi serverar frukt och godis.

Kl. 17.10 Marcel Rådström presenterar och guidar er genom utställningen Sverige och Förintelsen. Han berättar även om utställningens pedagogiska upplägg och komplement för lärare att arbeta med utifrån temat i klassrummet. 

Kl. 17.50 Eva Azcarate och Angelica Ruckstuhl leder en stadsvandring mellan Stora Nygatan och Själagårdstorget med ett par stopp på vägen för berättelser vid intressanta adresser i Gamla stan som visar på Förintelsens historia och den judiska historien i Stockholm.

Kl. 18.30 På plats vid Judiska museet, en kort paus.

Kl. 18.40 Presentation av Judiska museet, visning av utställningen och information av vad museet erbjuder skolor.

Kl. 19.10 Mingel och egen rundvandring. 

Vi serverar wraps/smörgåsar och dryck.

Kl. 20.00 Judiska museet stänger och vi tackar för oss. 
 

Medverkande

Eva Azcarate är utställningsvärd på Forum för levande historia. Hon guidar ströbesökare, skolklasser, och vuxengrupper inom Forum för levande historias utställningar och teman. Marcel Rådström är pedagog vid Forum för levande historia och var projektledare då utställningen Sverige och Förintelsen arbetades fram. Angelica Ruckstuhl är museipedagog på Judiska museet och har varit med att öppna det nya museet i Gamla stan som invigdes 6 juni 2019 i Sveriges äldsta bevarade synagoga.

Judiska Museets logotyp

Judiska museet berättar om en den judiska minoritetens kulturarv, som ofta ligger dolt under många lager av annan historia, som ansetts viktigare. Museet speglar relationen mellan minoriteten och det omgivande majoritetssamhället och berättar om judisk tankevärld, om den judiska praktiken och om svensk historia. Museet vänder sig till skolor och alla som är nyfikna och vill veta mer om judisk historia och det svensk-judiska kulturarvet.

Tid och plats

När: tisdag 22 mars 2022, kl. 17:00 till kl. 20:00
Var: Stora Nygatan 10-12 i Gamla stan
För vem: Verksam lärare på grundskolan, gymnasiet eller inom vuxenundervisningen
Anmälan:

Sista anmälningsdag 22  mars. 

Sista anmälningsdag har passerat och det går därför inte längre att anmäla sig till evenemanget