Kompetensutveckling på nätet hösten 2020: Att undervisa om rasism

måndag 14 september 2020, kl. 0:00 till måndag 2 november 2020, kl. 0:00 - Distans

Forum för levande historia erbjuder distanskursen Att undervisa om rasism. Kursen pågår mellan 14 september– 2 november.

I dagens samhälle pågår en polariserad debatt och olika händelser med rasistiska förtecken. Detta kan skapa diskussioner i klassrummet som läraren måste förhålla sig till.

Syftet med kursen är att ge ökade teoretiska kunskaper rörande begreppet rasism, med fokus på rasismens uttryck och konsekvenser. Kursen tar sin utgångspunkt i centrala begrepp i skolans ämnes- och kursplaner. Därigenom ges lärare stöd för att uppfylla skolans kunskaps- och värdeuppdrag. Kursen ger möjlighet till självreflektion och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. Målet är att lärarna ska utveckla sin pedagogiska kompetens och få verktyg för att stärkas i sitt arbete mot rasism. 

För att delta behöver du en dator eller surfplatta med hörlurar eller högtalare, internetuppkoppling och en e-postadress. Beräknad tidsåtgång är två till tre timmar i veckan. Efter fullföljd kurs får du ett kursintyg. Välkommen att utveckla dina färdigheter som lärare! 

Du som anmäler dig ska i dag arbeta som lärare inom samhällskunskap och/eller historia.
Kursen är kostnadsfri.

Kursen är fullbokad. Vill du ställa dig på reservlista, mejla till mia.taikon@levandehistoria.se

Vid frågor, kontakta mia.taikon@levandehistoria.se

 

Tid och plats

När: måndag 14 september 2020, kl. 0:00 till måndag 2 november 2020, kl. 0:00
Var: Distans
För vem: Lärare i historia och samhällskunskap på gymnasium och högstadium. Kursen är kostnadsfri.

Denna aktivitet är fullbokad